Det 11. Bud: Læs tidskrifterne

Kritiske Politter har lavet en liste over 10 bøger til inspiration for den læselystne og kritiske økonom. Jeg har selv læste de fleste, og kan klart anbefale dem, selvom isærHa-Joon Chang og Steven Keen's bøger i mine øjne er fyldt af masser af sludder. (Faktisk har jeg haft lyst til at skrive "Debunking Debunking Economics" for at kritisereSteve Keens "Debunking Economics", men jeg frygtede han ville svare igen...)

Mit 11. bud til politstuderende, som gernevil have nogle nye perspektiver udover pensum, er dog at begynde at læse nogletidsskriftsartikler. Især tidligt på studiet kan det være svært at forstå detaljerne, men man kan stadig blive inspireret af introduktions- ogkonklusionsafsnit - uanset hvad giver det en klar fornemmelse af at økonomisk teori er meget mere end ti økonomiske principper.

Søger man på Google Scholar fra eduaroam er der desuden automatisk fri online-adgang.Nogle tidsskrifter specialiserer sig sågar i relativt let læselige oversigtsartikler:

- Journal of Economic Perspectives

- Annual Reviews of Economics

- Journal of Economic Litterature

Endelig er der selvfølgelig også de såkaldte Handbooks of Economics, som samler oversigtsartikler indenfor alle tænkelige grene af økonomi (under hver håndbog er der et link til Science Direct, hvor de kan læses online).

God læsning.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk