Intro

Jeg er blevet opfordret til at blogge her på Alt-Andet-Lige. Der er naturligvis en stor ære at få lov til at bidrage til denne glimrende portal, som jeg selv besøger hyppigt, selvom jeg nok er uden for målgruppen. Jeg er ikke økonom, hvilket jeg er ret fornøjet med, men det gør jo æren så meget desto større.

Selvom jeg ikke er økonom, er jeg miljøskadet i svær grad. Min far, min mor, min kone og nu også en enkelt af mine børn er økonomer. De ”gamle" danske økonomer, dvs. jeres læreres, læreres for længst afdøde lærere kendte jeg som barn, hvor de besøgte mine forældre. Jeres læreres lærere er mine tidligere kolleger og gamle bekendte, da jeg selv har færdedes omkring Økonomisk Institut siden 1975. Jeres lærere er mine lidt yngre kolleger og mange af dem endda efterhånden mine gamle elever. De studerende er mine børns kammerater. Så når det kommer til økonomer omkring studiet, ved jeg alt!

Men økonomi er noget underligt noget, som jeg skal passe på med at udtale mig om. En gammel eksamensopgave lød: "En økonomi består af to fiskere ved en sø". Der er vist langt fra mikroøkonomi til makroøkonomi - der er et atomløst målrum! En anden opgave: "En økonomi består af en virksomhed og en forbruger. Forbrugeren ejer virksomheden". Det krævede hele det græske alfabet og et dybtliggende kendskab til konvekse mængde for den stakkels forbruger/virksomhedsejer at handle med sig selv!

Så det er nok bedst, at jeg ikke skriver mere om økonomi. Men jeg kan godt finde på at skrive om polit- og MatØk-studierne, som jeg kender indgående fra mine kontakter på begge sider af katederet. Jeg er tillidsmand og jeg sidder i Hovedsamarbejdsudvalget her på KU, så jeg ved mere om forholdene på de andre fakulteter end de fleste. Noget af den slags vil også kunne interessere jer.

Og så er der jo statistikken, som jeg især er nødt til at skrive om for at respektere den strenge faglighed her på sitet. Mit første egentlige bidrag bliver derfor om noget så væsentligt som havregrød.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk