Jean Tirole har fået Nobelprisen i økonomi.
Jean Tirole har fået Nobelprisen i økonomi. Den er..
Skal Afrika eller den hjemløse have mine..
Som mange andre giver jeg hver måned lidt penge til gode formål. Jeg giver pengene til ét godt formål (det er optimalt), men får jeg nok ud af det?

Martin (Basil) Paldam


Henrik Jensen
Af Henrik Jensen,
9 maj 2012 13:02 - i kategorien Andet - #københavns universitet  #universitetsreform  #bureaukratisering  #Aarhus Universitet 

Jeg kan normalt godt selv. Men når en anden formulerer ens egne tanker mere præcist (og morsomt), end man selv havde kunnet forestille sig, så er der vel ikke noget mere efficient end at citere personen direkte.

Og det vil jeg gøre her. I Jyllands Posten skriver Martin Paldam om "Halløj på Universitetet" med særlig fokus på den stigende bureaukratisering og volumesyge på Aarhus Universitet i de senere år. Selvom Martin kommer fra Økonomisk Institut i Aarhus (hvilket det vistnok ikke mere hedder - det er vist erstattet af et langt smartere "brand"), så føler jeg han rammer en hel del, som er relevant for nærværende Universitet. Så, som man siger "over there" (og det er noget længere vest på), "Read it and weep".

Martins titel, "Halløj på Universitetet", er selvfølgelig en reference til 1970'ernes BBC-serie "Halløj på Badehotellet" (Fawlty Towers), og for at det hele ikke skal være alt for deprimerende, lad mig slutte med en lille scene med et af hotelbestyreren Basils klassiske flip (John Cleese i absolut topform). Det er typen af flip jeg ofte selv får (i lidt mindre udadvendt form), når man læser om endnu et "strategisk tiltag", "tværfagligt projekt", eller lignende fra Universitetets øverste ledelser. Initiativer hvis formål i forsknings- og undervisningsmæssig retning ofte er temmelig uklare, men hvis kriterier for success simpelthen er at blive gennemført. Koste hvad det vil!

Find dig ikke i noget:

2 kommentarer

Patrick Kofod Mogensen @ d. 09. maj 2012 #1
Dyster læsning, men det er jo en generel tendens, at staten mener ideer skal komme ovenfra og ned - for 179 politikere er jo klogere end os andre til sammen. Selv på vores egne små spidskompetencer. Det handler ikke længere om at sætte nogle rammer om samfundet; nej alt skal styres ned til mindste detalje.
Morten Isaksen @ d. 10. maj 2012 #2
Morten Isaksen
70%
JP-artiklen er velskrevet. Jeg kan meget godt lide, hvordan han gør beløbet op i "adjunkter". Dels afspejler det den reelle alternativomkostning ved de mange tiltag, dels er det nemmere at forholde sig til end X mio. kr. Hvordan ville tilsvarende beregninger se ud for KU?
Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger