Jean Tirole har fået Nobelprisen i økonomi.
Jean Tirole har fået Nobelprisen i økonomi. Den er..
Keynes og den aktuelle makroøkonomiske..
Det har været en udfordring at gennemlæse og revidere mit 12 år gamle manuskript om Keynes og makroøkonomisk teori. Kunne teksten stå distancen?

Kan nogen forklare EU's fiskeripolitik?


Jonas Herby, Incentive
Af Jonas Herby, Incentive,
2 aug. 2011 17:04 - i kategorien Økonomi i Verden - #EU  #Eksternaliteter  #Fiskeri  #Mindstepriser 

Problemet er, at uden regulering bliver der fanget for mange fisk, fordi den enkelte fisker ikke tager tilstrækkelig højde for, at hans fiskeri påvirker fiskebestanden1 + en række andre eksternaliteter.

Hvordan kan EU mindstepriser være en del af løsningen? Hvordan definerer man "den rette pris" for fisken? Er det ikke markedsprisen efter regulering ved f.eks. kvoter?

Mvh
Jonas

Dette indlæg findes også på blog.incentivepartners.dk 

  1. Også kendt som Tragedy of the Commons - eller Fælledens tragedie. []

0 kommentarer

Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger

Jonas Herby, Incentive

Jeg blev færdig med studierne i 2006. Da jeg i sin tid skulle vælge job, gik jeg til min underviser, Jørgen Birk Mortensen, i faget Miljø- og ressourceøkonomi, som jeg syntes var superspændende. Jeg spurgte ham, hvordan man kunne arbejde med samfundsøkonomi og costbenefitanalyser. Og siden har jeg arbejdet som konsulent. Jeg arbejder i dag i Incentive, som er et konsulenthus med speciale i samfundsøkonomi, konkurrence og regulering, prissætning og markedsanalyser. Vi fjerner gætværk fra beslutninger.