Valg af uddannelse til karriere i finans.

Svar på indlæg
Af Peter Malmroes @ 18 apr. 2016 23:46

Hej Altandetlige,

Jeg går i 3.g og skal snart videre på universitet. Jeg ønsker uddannelse og karriere i finans, mere klart defineret med nedenstående 'fag'/kompetencer som skal gøre mig i stand til at arbejde med ting som matematisk finansiering, finansiel økonomi og Corporate Finance.

Fx:

  • Arbitrage pricing theory
  • Portfolio Theory
  • Risk analysis
  • Finansiering
  • Og "standard"-fagene, mikroøkonomi, makroøkonomi osv.
  • Er i tvivl om i hvilken grad matematik er nødvendig for karriere i finans.

Jeg har derfor kigget på flere forskellige mulige uddannelser der kan bane vejen for mig i min fremtidige karriere. Jeg har derfor indsnævret min søgning til disse nedenstående uddannelser, som skal gøre mig relevant for karriere inden for finans.

  • Polit (Økonomi på KU)
  • matematik-økonomi (KU)
  • HA(mat.) - CBS.
  • MSc in International business and Politics (CBS).
Jeg er god til matematik og synes at dette fag er spændende, men er måske bange for at jeg bliver for specialiseret, hvortil jeg også er bange for at matematikken på de matematik-tunge uddannelser er for teoretisk i forhold til anvendt matematik.
Ydermere har jeg en drøm om at læse en kandidat i USA, så ville også gerne have input fra jer omkring hvorvidt Polit (eller de øvrige uddannelser - ved godt at dette debatforum primært er polit-fokuseret) er gearet til at kunne fortsætte på en kandidat i Economics i USA.
Derudover, længere ude i fremtiden, ønsker jeg en Master of Finance som skal gøre muliggøre en endnu større specialisering i dette fag.

Mit spørgsmål er hvilken uddannelse I kan anbefale ud fra de ovenstående kriterier som bedst muligt baner vejen for den karriere jeg gerne ser mig selv i - i min egen informationssøgning finder jeg alle ovenstående uddannelser relevante, men jeg vil ligeledes gerne høre fra nogen som allerede er i min fremtidige situation, hvad enten det er i forhold til uddannelse eller karriere.


Håber I vil tage jer tid til at svare på mit spørgsmål!

Peter

Svar og citér
Peter Malmroes

Peter Malmroes

Antal indlæg: 4
Medlem siden: d. 18. april 2016
Af Dennis Jensen @ 19 apr. 2016 15:36

Cand.merc.fir ville være et godt bud

Svar og citér
Dennis Jensen

Dennis Jensen

Antal indlæg: 1
Medlem siden: d. 28. januar 2016
Af Mikael Olai Milhøj @ 22 apr. 2016 20:26

Jeg ville ikke vælge IBP.

Polit vil give dig en god introduktion til mikro, makro og statistik, men ikke så meget til finansiering. Du kan dog tage en række valgfag i det. 

HA.mat ved jeg ikke meget om. Udover at være mere "regnskabsfokuseret", så er de nok også bedre til finansiering generelt. 

Har du overvejet mat.øk (matematik-økonomi). Det er nok dem, der ender med at være mest "hardcore" i finansiering - hvis man kan/vil overskue matematikken. 

Svar og citér
Mikael Olai Milhøj

Mikael Olai Milhøj

Antal indlæg: 158
Medlem siden: d. 06. september 2010
Af Peter Malmroes @ 22 apr. 2016 21:40

Ja - jeg har helt klart overvejet matematik-økonomi.


Efter at have læst på dette forum er jeg da også helt klart kommet frem til at matematik-økonomi er noget for mig.


som sagt er jeg dog bange for (som folk også pointerer på denne side) at der er for meget matematik for "matematikkens skyld" - altså 'teoretisk' matematik i modsætning til den matematik man rent faktisk kan benytte i praksis (det anvendte). I modsætning til dette forstår jeg selvfølgeligt godt de positive implikationer af en stærk teoretisk matematisk tilgang til økonomien (man forstår bedre de præcise årsagssammenhænge bag forklaringer).

Dertil bekymrer det mig, som også læst på dette forum, at den matematik man har på matematik-økonomi er under det matematiske institutet på KU, hvilket betyder at man har matematik med "rene" matematik-studerende, hvorfor det kan bekymrer mig i hvilken grad der egentlig er økonomi involveret - jævnfør ovenstående bekymring.

Sidst er der vel (uden at vide for meget om det, men set ud fra den opgivede bachelor-plan på Økonomisk Institut) samme mængde finansiering inde over, hvorfor man ligeledes på matematik-økonomi skal specialisere sig via valgfagene - eller er det en forkert antagelse?

Tak fordi I har taget jer tid til at svare.

Svar og citér
Peter Malmroes

Peter Malmroes

Antal indlæg: 4
Medlem siden: d. 18. april 2016
Af Mikael Olai Milhøj @ 26 apr. 2016 23:53

Peter Malmroes sagde:

Dertil bekymrer det mig, som også læst på dette forum, at den matematik man har på matematik-økonomi er under det matematiske institutet på KU, hvilket betyder at man har matematik med "rene" matematik-studerende, hvorfor det kan bekymrer mig i hvilken grad der egentlig er økonomi involveret - jævnfør ovenstående bekymring.

Hvis man vil være rigtig god til finansiering (forstået som finansielle produkter så som optioner, futures, derivater), så er teoretisk matematik et must i min optik. Hvis det er mere virksomhedsfinansiering, så er det ikke, så er det nok CBS, man er ude efter. Hvis man helst vil en bred økonomi uddannelse, så er polit nok bedst. Selv tog jeg en række finansieringsfag, men i den bløde udgave. Det giver mig en forståelse, men ikke en dyb én af slagsen. 

Fordelen ved en bred uddannelse som polit er selvfølgelig, at man får lov til at snuse lidt til mange ting. 

Svar og citér
Mikael Olai Milhøj

Mikael Olai Milhøj

Antal indlæg: 158
Medlem siden: d. 06. september 2010
Af Lennart Thøgersen @ 29 jul. 2016 12:59

Ellers overvej HA Almen på AU. Glimrende uddannelse og der er god fokus på finansiering. Matematik niveauet er noget højere end på CBS. Uddannelsen er bygget op meget lig oecon på AU, og pensum/bøger/temaer er ens i flere fag.

Der er en overbygning i finansiering, der indeholder alle de emner du nævner der. Cand.merc Finance (Master of science in Finance). http://kandidat.au/finance

Aarhus har en af europas største afdelinger inden for økonometri, og der er stor fokus på teori og matematik. En god mellemvej mellem ren Økonomi og CBS.

Du kan altid bruge dine valgfag på mere matematik fra fx oecon studiet (mathematical economics I og II). 

Selv har jeg valgt lineære modeller på KU og regner med dynamiske modeller efter det, for at få en endnu mere matematisk profil.

Svar og citér
Lennart Thøgersen

Lennart Thøgersen

Antal indlæg: 22
Medlem siden: d. 13. april 2013