AARHUS SYMPOSIUM BETRAGTER FREMTIDENS FORANDRINGER

For syvende år i træk åbner Aarhus Symposium dørene for debativrige, informationssøgende og ambitiøse studerende til et af efterårets store højdepunkter i dansk erhvervsliv. Traditionen tro har den studenterdrevne organisation på Aarhus Universitet fået prominente navne i dansk og internationalt erhvervsliv på programmet. I år vil blandt andre Janina Kugel, Bjarne Corydon og Bo Nilsson præsentere og debattere deres tanker og oplevelser i relation til temaet Leading Through Change.

Forandringsledelse
Dette års tema handler om, hvordan ledere skal forberede deres organisation mod forandringer - både indefra- og udefrakommende. At være opmærksom på alle aspekter af forandring er afgørende for at opnå fremtidig profit og vækst.

Den verden vi oplever i dag forandrer sig hele tiden. Det seneste årti har vi set en voldsom vækst i nye teknologier, økonomier og måder at tænke samfund på. Når man som studerende træder ud på arbejdsmarkedet, er det derfor vigtigt at forstå, hvorledes man bør omgås forandring. Til Aarhus Symposium har du mulighed for at høre, hvilke tanker beslutningstagere fra toppen af nationalt og internationalt erhvervsliv gør sig, når de former fremtidens arbejdsmarked. Helt konkret vil årets talere dele deres tanker om forandring inden for fire felter; nye markeder, nye forbrugere, nye samfund og nye teknologier.

Nye markeder
Har du tænkt over, hvilke muligheder globaliseringen har givet virksomheder, som de ikke tidligere har haft? Virksomheder kan grundet globalisering nå ud til markeder, som førhen har været utilgængelige. Dette har givet dem nye muligheder for vækst, men også skabt nye trusler fra ukendte konkurrenter. Med en større indsigt i denne og kommende udviklinger vil studerende være bedre rustet til at indgå på morgendagens arbejdsmarked.

[Statsminister Lars Løkke Rasmussen var åbningstaler ved Aarhus Symposium 2016.]

Nye forbrugere
Samtidigt med at nye markeders toner frem i virksomhedernes horisont, bølger fremtidens forbrugergenerationer over dem med både muligheder og udfordringer virksomhederne ikke tidligere har stået over for.

Flere og flere forbrugere har de sidste år stiftet bekendtskab med deleøkonomien. Det har fået nye spillere, såsom Airbnb og Uber, til at udfordre etablerede virksomheder i serviceindustrien. Hvordan kan virksomheder være på forkant med de næste forbrugertrends og drage fordel af netop disse udviklinger?

Nye samfund
Samfundsmønstre er under konstant pres. Grundet demografiske, teknologiske og økonomiske forandringer er det en nødvendighed for alle samfund at tilpasse sig de nye omgivelser. Dog kan det være en stor udfordring at reformere eller regulere den private og offentlige sektor til at håndtere forandring politisk. For nyuddannede økonomer er det essentielt at forstå, hvorledes man kan inkorporere nye samfundsmønstre i hidtil anvendte makroøkonomiske analyser på bæredygtig vis.

Hvordan formår ledere i dagens Danmark eksempelvis at sikre en balance mellem øget befolkningsvelfærd og fremtidig vækst for virksomhederne?

Nye teknologier
År for år og måned for måned opfindes nye teknologier, der skaber muligheder, som tidligere har været utilgængelige for forbrugere. Teknologisk udvikling har tidligere været fokuseret på effektivisering af arbejdspladsen, men er nu også rykket ind i husholdningen. Med Internet of Things er flere af dagligdagens opgaver erstattet med digitale løsninger. Derfor er det essentielt for alle studerende, også samfundsvidenskabelige, at være opmærksom på disse teknologier, og hvordan de forandrer det samfund vi lever i. Hvilke teknologier vil forme vores fremtid? Hvor store forandringer vil vi stå overfor? Dette er blot et par af de spørgsmål, som vil blive forsøgt besvaret til Aarhus Symposium 2017.

[Her ses Morten Albæk (Co-Founder og CEO for Voluntas Investment & Advisory) snakke med tre studerende efter sin session ved Aarhus Symposium 2016.]

Nye muligheder
Foruden den brugbare indsigt og viden du som studerende kan indsamle ved dette års Aarhus Symposium, er der også rig mulighed for at netværke. Her kan godt 650 studerende interagere med hinanden og deres potentielle fremtidige arbejdsgivere. Du har mulighed for at møde både talere og partnere i øjenhøjde og stille de spørgsmål om forandring, som netop du finder mest presserende.

Oplev sidste års Aarhus Symposium og få mere information om Aarhus Symposium 2017 gå ind på www.aarhus-symposium.org.

Aarhus Symposium finder sted den 3. november på Aarhus BSS, Aarhus Universitet. 


Faktaboks

Hvordan kommer jeg med?
Man sikrer sig deltagelse gennem essaykonkurrencen Aarhus Symposium Challenge. Link

Hvor afholdes eventen?
Aarhus BSS, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus

Hvilke talere er inviteret?
Blandt andre: Jesper Kunde, Helle Valentin og Theis Søndergaard. Se det fulde line-up her og følg med på Facebook for de seneste annonceringer.

Hvordan kommer jeg i gang med mit essay?
Du kan med fordel anvende Aarhus Symposiums Challenge Toolbox til at få inspiration til dit essay.

 

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk