Cand.polit i job: Kontrakt før specialeaflevering

Når kandidaten går mod enden, begynder de fleste polit'er at tænke over hvad der venter efter. Én ting er at få kortlagt sine forventninger og ambitioner om det første job, en anden er at finde ud af hvornår man kommer derhen.

På polit lader det til, at mange har et job, den dag man er færdig - det har institutleder Christian Schultz fx udtalt til DJØF. Men hvordan lander man lige et job, før man har papir på sin uddannelse, og er løbet kørt, hvis man ikke har? Hvor meget information kan man få ved at vente med at søge job til det er en fuldtidsbeskæftigelse betalt af dagpenge, og hvad er fordelen ved at få job i en organisation, man allerede har studiejob i?

For at blive lidt klogere på alle disse spørgsmål, har vi spurgt tre nyuddannede cand.polit'er om hvordan de tilgik deres jobsøgningsproces og samlet deres erfaringer i en miniserie.

Første del bringer vi her, hvor Agnete Nielsen, som er konsulent hos Incentive, fortæller hvordan hun søgte og fik sin nuværende stilling mens hun stadig skrev speciale i foråret 2015.

_______


Hvilke tanker havde du gjort dig om hvilken type job du gerne ville have?

Inden mit år på udveksling i USA var jeg studentermedhjælper i Finansministeriet, og jeg skrev også speciale sammen med dem. Jeg var glad for at være i Finansministeriet, og det meste af min studietid forestillede jeg mig egentlig, at jeg ville søge job i et ministerium, når jeg var færdig, og fortsætte inden for det fagområde, jeg efterhånden var kommet godt ind i. Mens jeg skrev speciale, begyndte jeg dog at tænke, at jeg også kunne prøve at udfordre mig selv med noget helt nyt. Bl.a. syntes jeg, at det lød spændende at være konsulent. I noget tid gik jeg og overvejede, om det skulle være det ene eller det andet, og jeg gik til nogle arrangementer hos forskellige konsulenthuse for at blive klogere på branchen. Jeg syntes det var svært at vælge, da begge typer jobs er rigtig interessante på hver deres måde.

Hvilke overvejelser fik dig til at søge job, allerede før du var blevet færdig?

Jeg tror altid, jeg har haft en ide om, at jeg ville søge jobs, mens jeg skrev speciale. Det kræver selvfølgelig lidt tid og energi at gøre det samtidig med specialet, men jeg ville gerne have styr på, hvad jeg skulle lave, når jeg var færdig. Man bliver selvfølgelig også påvirket af, hvad dem omkring en gør, og de fleste af dem, jeg læste sammen med, begyndte at søge jobs, inden de var færdige.

Hvordan greb du jobsøgningen an? (lagde du fx en strategi?)

Jeg havde tænkt mig at begynde at holde øje med stillingsopslag og søge jobs i maj (jeg skulle aflevere speciale 1. august). Men inden da, i starten af april, mødte jeg en fra mit hold på studiet, som arbejdede hos Incentive. Det, hun fortalte, gjorde mig virkelig interesseret, og dagen efter sendte jeg en uopfordret ansøgning.

Hvordan var selve søgeprocessen - lærelig, udfordrende, stressende?

Jeg synes egentlig ikke, at jeg havde en specielt stressende søgeproces, men jeg var sikkert også heldig, at den blev så kort. Jeg brugte selvfølgelig noget tid på at lave mit CV og at formulere en god, uopfordret ansøgning. I den forbindelse kan jeg anbefale at bruge Djøf. De har både gode tips til CV og ansøgning på deres hjemmeside, og man kan også kontakte dem og få god feedback.

Hvis du kunne have gjort det om igen, ville du så have grebet noget anderledes an?

Nej, det tror jeg ikke. 





Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk