Cand.polit i Monitor Deloitte

Altandetlige.dk - Polit Portal

Hvad og hvem er Monitor Deloitte? Altandetlige.dk har taget en snak med Sidsel Halben-Feld om, hvordan det er at være cand.polit og konsulent i Monitor Deloitte.

Deloitte – er det ikke et revisionshus?
Jo, Deloitte er blandt andet et revisionshus, men jeg arbejder som konsulent i Monitor Deloitte, der er en del af Deloitte Consulting, hvor vi er mere end 600 konsulenter. Monitor Deloitte er Deloitte Consultings specialenhed for strategisk rådgivning med fokus på at skabe vækst og innovation hos vores kunder. Overordnet set rådgiver vi virksomheder og store offentlige aktører til under trygge forhold at træffe solide valg på trods af usikre omstændigheder.

Hvad er Monitor Deloitte?
Monitor Deloitte er et globalt konsulenthus med fokus på strategisk rådgivning om vækst og innovation. Monitor Deloitte har rødder i Monitor Group, der var et globalt konsulenthus grundlagt af blandt andre Michael Porter. Monitor Group blev opkøbt af Deloitte i 2013 – heraf navnet Monitor Deloitte. Trods sin internationale anerkendelse med over 30 år på bagen og mere end 2.000 strategikonsulenter verden over er Monitor Deloitte en ny spiller på det nordiske marked. Det danske kontor åbnede for omkring et år siden og er i kraftig vækst.

Hvornår startede du i Monitor Deloitte, og hvordan var din vej dertil?
Jeg startede som business analyst i Deloitte Consulting i februar 2014, mens jeg stadig studerede. Efter et år som business analyst blev jeg ansat på fuldtid som konsulent i den serviceline i Deloitte Consulting, der hedder Government Strategy & Operations, og som beskæftiger sig med den offentlige sektor. Siden 1. september i år har jeg arbejdet som konsulent i Monitor Deloitte, hvor Deloitte nu også har et særligt fokus på rådgivning af store, strategiske offentlige kunder. Selvom jeg allerede har arbejdet i Deloitte Consulting i 2½ år og har været rigtig glad for det, er det spændende nu at være en del af Monitor Deloitte. Monitor Deloitte er stadig i en opstartsfase, hvilket er enormt motiverende og i høj grad fordrer en kreativ tilgang til, hvordan vi løser vores projekter.

Hvilke studiejob har du haft i løbet af studiet?
Jeg har haft en temmelig lang række studiejob i løbet af polit.-studiet. På 4. semester startede jeg i et budgetkontor i Finansministeriet, hvor jeg blandt andet brugte to år på at lære de klassiske finansministeriedyder og ikke mindst lære at skrive. Herefter arbejdede jeg som forskningsassistent i Rockwool Fondens Forskningsenhed, mens jeg sideløbende underviste i Økonometri B. I begge disse stillinger fik jeg i høj grad prøvet kræfter med anvendt mikroøkonometri, registerdata og forskermiljøet. Inden jeg startede som studentermedhjælper i Deloitte Consulting, var jeg et halvt år i praktisk som handelspraktikant på generalkonsulatet i New York, hvor jeg var med til at hjælpe danske biotech- og medicinalvirksomheder til USA. Alt i alt var de fem ret forskellige studiejob med til at give mig en ret god ide om, hvad jeg drømte om som færdiguddannet cand.polit., så jeg vil til hver en tid anbefale alle polit.-studerende at prøve kræfter med andet end studierne, mens de læser. Selvom jeg havde tårnhøje ambitioner, mens jeg læste, havde jeg aldrig en klar femårsplan, og mit endemål ændrede sig fra semester til semester, i takt med at jeg qua mine studiejob lærte mere om mig selv og den virkelige verden.

Hvorfor valgte du Monitor Deloitte fremfor konkurrenterne?
Da jeg i sin tid startede som business analyst, var der ikke noget, der hed Monitor Deloitte, så derfor stod valget mellem Deloitte Consulting og konkurrenterne. Med udgangspunkt i mine tidligere studiejob vidste jeg, at jeg drømte om at kombinere min interesse for den offentlige sektor med mit mere nørdede behov for også at arbejde med data. Efter at have deltaget i virksomhedsarrangementer i stort set alle større strategiske konsulenthuse i København stod jeg tilbage med et klart indtryk af, at Deloitte Consulting var det eneste sted, hvor jeg kunne kombinere begge disse interesser.

Selvom jeg personlig har et stærkt fokus på den offentlige sektor, synes jeg, at det er en enorm fordel, at vi i Monitor Deloitte er stærke indenfor både den private og den offentlige sektor, da jeg er overbevist om, at rigtig mange udfordringer og problemer går igen i de to sektorer, selvom kulturen og tilgangen til store ændringer er ret forskellig.

Hvordan kan du bruge dit polit.-studie i dit job?
I alle de projekter og opgaver, jeg har arbejdet på i Deloitte, har den strukturerede og analytiske tilgang til problemløsning, som vi bliver indoktrineret i på polit., været et uundværligt værktøj og en kompetence, der er i høj kurs hos både projektledere og partnere. Fra projekt til projekt varierer det relativt meget, hvilke konkrete fag fra studiet jeg kan bruge, men hvis jeg skal fremhæve de vigtigste, er det nok Mikro A og B, Økonometri B og Samfundsbeskrivelse. Udover den logiske tilgang til problemløsning har jeg ofte brug for at kunne trække på den generelle økonomiske intuition, vi lærer på polit.-studiet, og de solide datakundskaber, vi også får med i rygsækken. Uanset hvilket fokus man som polit.-studerende vælger på sin kandidatuddannelse, er den grunduddannelse, vi får på bacheloren på polit., et vanvittig godt udgangspunkt for at blive en god konsulent.

Hvad er det bedste ved dit job?
Det bedste ved mit job er uden tvivl, at jeg synes, det er rigtig sjovt at gå på arbejde. Jeg arbejder sammen med et hav af vanvittig dygtige og inspirerende mennesker, som jeg hver eneste dag kan lære rigtig meget af. Mine kolleger brænder allesammen for at gøre en forskel i den offentlige sektor eller hos de virksomheder, de arbejder for. Derfor er det bare et kæmpe plus, at vi i hverdagen og ved de utallige sociale arrangementer, der også bliver holdt, har det sjovt sammen på tværs af alle niveauer – fra studentermedhjælper til partner.

Monitor Deloitte søger kandidater til deres boot camp. Læs mere
her og se jobopslaget her.

Tags: #Deloitte  #Cand.polit i  #Monitor Deloitte 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om