Cand.polit i Talent 100

Virksomheder

Hvert år udnævner Berlingske Business 100 talenter i dansk erhvervsliv inden for områder som ledelse, kommunikation, rådgivning etc. Kravet er, at man skal være under 35, og ellers bliver kandidaterne evalueret på blandt andet deres CV og anbefalinger.

Blandt de 100 talenter på listen, der ellers præges af CBS’ere og andet godtfolk, finder man Frederik Harhoff, der blev cand.polit i 2010, men har arbejdet i Copenhagen Economics fra efteråret 2009. I Copenhagen Economics var han initiativtager og drivkraft bag deres auktionsafdeling, og han er en af hovedårsagerne til, at afdelingen i dag er blandt de fem mest efterspurgte auktionsrådgivere i verden. Det meste af auktionsarbejdet foregår med frekvensauktioner, og så falder det naturlige spørgsmål selvfølgelig: Hvad er frekvensauktioner egentlig?

”Hver gang du anvender din mobiltelefon til at ringe, sms’e eller gå på nettet, så bruger dit teleselskab nogle bestemte frekvenser til at sende informationerne trådløst. For at dette kan lade sig gøre, så skal teleselskabet have købt en licens af staten til at bruge de specifikke frekvenser. I frekvensauktioner sælger staten derfor licenser til teleselskaberne til at bruge bestemte frekvensbånd til mobiltelefoni. Man kan sige, at frekvenser er den eneste knappe ressource, som teleselskaber har brug for – så der er mange penge på spil, når der sælges frekvenser”, fortæller Frederik Harhoff.

Udover sit arbejde i Copenhagen Economics forelæser Frederik også på faget Auctions på Økonomisk Institut, der udbydes om foråret. I faget dækkes blandt andet frekvensauktioner, og faget er en rigtig god start, hvis man gerne vil lære mere om auktionsteori.

”I mit daglige arbejde trækker jeg meget på emnerne gennemgået i Auctions-faget, men herudover bruger jeg også meget fra de mikroøkonomiske fag og en smule fra finansiering”, fortæller Frederik.

Til spørgsmålet om hvorfor valget efter endt uddannelse faldt på Copenhagen Economics, lyder det:

”Fordi du bliver ansat i Copenhagen Economics for at anvende det, du har lært på økonomistudiet. Du bliver ansat, fordi du er en god økonom, og så bliver du ved med at arbejde med økonomiske problemstillinger”, siger Frederik og fortsætter:

”Det bedste ved jobbet er, at man kan kombinere det at blive analytisk udfordret med at rådgive om private firmaers investeringsbeslutninger for milliarder. Og så er det en stor oplevelse at være til stede hos et teleselskab under selve auktionen – der foregår mange dramaer bag tæppet, hvor man har en stor rolle i beslutningerne.”

Hvis man som polit-studerende vil arbejde i konsulentbranchen er Frederiks bedste råd:

”Gå efter det, du synes er sjovt. Der er stor forskel på arbejdsopgaver, profil, kultur, kundekreds, rejseaktivitet og arbejdstid mellem konsulenthusene. Der gælder det om at finde et godt personligt match.”

Altandetlige.dk ønsker naturligvis stort tillykke med udnævnelsen.

Hvis du synes, det lyder spændende at arbejde med blandt andet frekvensauktioner og økonomiske problemstillinger, søger Copenhagen Economics i øjeblikket en analyst. Du kan læse mere her. Ansøgningsfristen er 15. juni. Bemærk at stillingen er på fuld tid.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk