Deltag på ”Det Progressive Akademi”

Altandetlige.dk - Polit Portal

AE-rådet inviterer polit-studerende med interesse for politik til at deltage på ”Det Progressive Akademi”. Deltagerne vil møde cheføkonomer og direktører, og selv komme med bud på hvordan aktuelle politisk-økonomiske problemer kan løses.

Hvordan kan vi på 8. år stadig være mærket af den internationale krise? Hvad betyder det for arbejdsmarkedet, når vi skærer i dagpengene og laver kontanthjælpsloft? Hvorfor er vækst vigtigt – og hvad er bæredygtig vækst? Hvilke antagelser ligger bag de økonomiske beregninger, der bliver ført politik efter? Og hvad er konsekvensen af, at uligheden i samfundet stiger?

På Det Progressive Akademi får du en indføring i, hvordan dansk politik og økonomi fungerer bag kulissen. I undervisningen bevæger vi os fra hovedlinjerne i dansk økonomi og det danske arbejdsmarked over internationale udfordringer med fx skattely til økonomiske beregninger af politiske forslag og sociale konsekvenser af de senere års politiske kurs i Danmark og EU.

Sammen med ca. 25 andre kandidatstuderende og ansatte i fagbevægelsen bliver du præsenteret for noget af den nyere, progressive teori inden for politisk økonomi fra den nationale såvel som internationale scene. Du vil også få indblik i, hvordan forskellige politiske interesser, samfundsstrukturer og pragmatiske hensyn spiller en rolle for den førte politik herhjemme. Undervisningen veksler mellem oplæg - fra universitetsprofessorer, embedsmænd, cheføkonomer, politikere, direktører mm. - og workshops. På akademiet vil du selv komme til at arbejde konkret med de politisk-økonomiske udfordringer, Danmark står i. Mod slutningen af kurset præsenterer deltagerne deres bud på, hvordan man kan angribe dem.

Det er tænketanken og analyseinstituttet Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) sammen med tænketanken Cevea, der står bag kurset og hovedparten af undervisningen, og som deltager på akademiet vil du blive en del af progressivt netværk tilknyttet de to tænketanke og fagbevægelsen. AE og Cevea ønsker at samle en gruppe af dygtige og engagerede studerende med forskellige samfundsvidenskabelige baggrunde, give jer et blik ind i dansk økonomis maskinrum og de politisk-økonomiske hovedpiner, der præger samfundet i dag, og inspirere til reflekteret og progressiv tænkning.

Kurset er gratis for deltagerne og forløber over otte gange, to lørdage og seks hverdagsaftener, fra februar til maj 2017. Det hele foregår i København V hos Arbejderbevægelses Erhvervsråd. 

Du kan læse mere om akademiet og tilmelding på AE-rådets hjemmeside.

Tilmeldingsfristen er d. 1. december.

Tags: #AE-Rådet  #politik  #AE  #Det Progressive Akademi 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om