Den digitale fremtid

Maibritt Jensen

Digitalisering, big data, cloud, business intelligence, robotter og nye agile forretningsmodeller er begreber som samfundsvidenskabelige bør forholde sig til. Netop derfor er digitalisering relevant for dig som politstuderende.

Eventen starter med en præsentation ved om seneste trends inden for digitalisering, og hvilken rolle samfundsvidenskaben spiller i denne kontekst.

Dernæst vil et panel bestående af eksperter fra forskellige brancher indgå i en debat om, hvordan nye digitale muligheder anvendes til at skabe smartere løsninger på nuværende og fremtidige udfordringer.

Paneldeltagere:

Den digitale udvikling påvirker hele vores samfund og ikke mindst arbejdsmarkedet og stiller derfor helt nye krav til forretningsmodeller i den private og offentlige sektor. I kraft af den voksende betydning er digitalisering dermed for alvor kommet på den politiske dagsorden.

Digitalisering, big data, cloud, business intelligence, robotter og nye agile forretningsmodeller er begreber som samfundsvidenskabelige bør forholde sig til. Netop derfor er digitalisering relevant for dig, der læser statskundskab, økonomi, antropologi, sociologi og psykologi.
Men hvilke kompetencer er der så egentlig brug for? Og hvilken betydning har det for dig som samfundsvidenskabelig kandidat?
Deltag i diskussionen med eksperterne og bliv klogere på digitaliseringens mange muligheder og udfordringer. 

Program:
Kl. 17.00  Velkomst v/ Simon Lex Westergaard, adjunkt på Institut for Antropologi
Kl. 17.10  Oplæg om trends inden for digitalisering ved Accenture
Kl. 17.40  Pause
Kl. 17.50  Præsentation af paneldeltagere
Kl. 18.05  Paneldiskussion – ordstyrer Marcus Hecht Henriksen (studerende fra statskundskab)
Kl. 18.50  Hver virksomhed giver et godt råd til de studerende
Kl. 19.05  Mingling med forplejning (sandwich og drikke)
Kl. 20.00  Slut 

Opfordring til studerende - Send dine/dit spørgsmål til paneldiskussionen allerede nu!

Hvis du allerede nu har spørgsmål til, hvilken indflydelse digitaliseringen har på din omverden eller fremtidige arbejdsplads, og hvilke krav det vil stille til dig, så send gerne dine spørgsmål til polit-studerende Johanne og statskundskabsstuderende Hjalte. Dine spørgsmål vil blive stillet til paneldeltagerne. 

Spørgsmål til Mærsk, Accenture og Danske Bank
Send dit/dine spørgsmål til polit-studerende Johanne Heidebo Svendsen på mail jvb350@alumni.ku.dk


Spørgsmål til Digitaliseringsstyrelsen, Dansk Industri og UdenrigsministerietSend dit/dine spørgsmål til statskundskabsstuderende Hjalte Gram på mail phj832@alumni.ku.dk

-----

Fx Mærsk - Udvikling af software, der optimerer den måde containerskibsindustrien laster deres skibe på, som er længere fremme med anvendelsen af big data end sine udenlandske konkurrenter. Netop det er hovedårsagen til, at Mærsk klarer sig bedre end konkurrenterne i en ellers kriseramt branche præget af lave fragtrater og jernhård konkurrence.

Fx Danske Bank med Mobile Pay – et eksempel på advanced solutions som skubber grænsen mellem pris og funktionalitet.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig på KUnet: https://intranet.ku.dk/samfstuderende/arrangementer/karrierearrangementer/Sider/Digitalisering.aspx

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger