Anders Rahbek hædres af Nykredits Fond
Professor Anders Rahbek modtager Nykrdits Fonds..
Når r er større end g
Hvad er konsekvensen når realrenten er større end økonomiens vækstrate?

Imperfect Knowledge Economics - 2. halvleg


Sune von Bülow
Af Sune von Bülow
29 maj 2012 08:00 - i kategorien Fagligt - #Kritiske Politter  #IKE 

Kom og vær med når Kritiske Politter dykker længere ned i teorien bag Imperfect Knowledge Economics (IKE) tirsdag d. 29. maj kl. 16.15 – 18.00 i lokale 2.1.12 på CSS.

Ved vort seneste arrangement d. 12. april udfordrede oplægsholderne hypotesen om rationelle forventninger og introducerede et alternativ i form af Imperfect Knowledge Economics (IKE). Både under og efter arrangementet var der stor efterspørgsel efter at gå mere i dybden og nogle foreslog endda oprettelsen af et fag i IKE. Et nyt fag ligger et godt stykke ude i fremtiden, og derfor træder Kritiske Politter til med et nyt arrangement.

Denne gang går vi mere i dybden med teorien, antagelserne og modelleringen der tilsammen udgør IKE. Den matematiske gennemgang vil, kombineret med intuitive forklaringer, danne grundlag for en bedre forståelse af dette nye alternativ til hypotesen om rationelle forventninger. 

Endnu engang forestås indførelsen i IKE af Morten Nyboe Tabor, som er ph.d. studerende ved Økonomisk Institut og har specialiseret sig i IKE.

Deltagelse i det første arrangement omhandlende IKE (afholdt d. 12. april) er på ingen måde et krav. Har du ikke tidligere beskæftiget dig med IKE, kan dette arrangement fungere som en god introduktion. Da planen er at komme helt ned i modellerne vil der være en god del matematik involveret. Arrangementet henvender sig derfor primært til studerende med en matematisk baggrund som har taget fag der involverer økonomisk modellering. Alle er dog meget velkomne og vi forventer at der bliver god tid til at stille opklarende spørgsmål.

5 kommentarer

Erik Kofoed @ d. 29. maj 2012 #1
Erik Kofoed
90%
Lægger I slides op, så vi, der ikke har mulighed for at deltage, også kan følge lidt med?
Sune von Bülow @ d. 29. maj 2012 #2
Sune von Bülow
15%
Det tror jeg der er god mulighed for. Jeg forhører mig hos Morten og poster på facebook, hvis det er muligt.
Thomas Motzfeldt @ d. 29. maj 2012 #3
@Sune
Hvis i gerne vil have jeres slides ud, så kan de sagtens komme på Altandetlige.dk også.
Mikael Olai Milhøj @ d. 29. maj 2012 #4
Må nok indse, at eksamenslæsningen trækker tænder ud, så jeg er også meget interesseret i dagens slides :)
Christian Duffau-Rasmussen @ d. 29. maj 2012 #5
Jeg vil gerne henvise til min artikel fra sidste år om Distortion http://altandetlige.dk/studiet/sommer,-distortion-eksamenlaesning-674 hvor optimal eksamenslæsning bliver afdækket. Med denne metode burde det være muligt både at overbevise sig selv om at komme til IKE kl 16 og Distortion på torsdag!
Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger