Topchefer samlet til imponerende event i Aarhus

Jesper Fries

Gennemført. Professionelt. Inspirerende. Aarhus Symposium 2016 formåede på fornemste vis at opstille rammerne for en dag fyldt med inspirerende oplæg og spændende faglige diskussioner mellem højtstående erhvervsledere og studerende fra hele landet.

Fredag den 4. november løb Aarhus Symposium for sjette år i træk af stablen - og hvilket arrangement. 650 studerende fra hele landet var mødt op på Aarhus Universitet for at høre oplæg fra 14 inviterede gæstetalere, som alle havde ét til fælles; at være en stor aktør i det erhvervsliv, som mange studerende bliver kastet ud i, når specialet er færdigskrevet, signeret og bedømt.

Arrangementet blev skudt i gang med åbningstale af vores kære statsminister, Lars Løkke Rasmussen, som på lidt halvt gebrokkent engelsk gav sit besyv på, hvad årets tema "The Art of Power" er for en størrelse, og ikke mindst hvilke forpligtelser, som følger med magt: "With great power comes great responsibility..." Om det er Uncle Ben fra Spiderman eller Winston Churchill, der skal krediteres som inspirationskilde for statsministeren, skal være usagt, men budskabet var klart. Imponerende, og også et stort cadeau til Aarhus Symposium, at en så fremtræden personlighed havde prioriteret at troppe op.

Track 1, 2, 3 og 4, lækre snacks og cola-nød
Herefter var det tid til, at symposiet virkelig skulle begynde. Formatet var, at de 650 studerende var fordelt på fire såkaldt tracks, som havde overskrifterne:

   - Geopolitical Power
   - Digital Power
   - Industry Power
   - People Power

Til hvert track hørte fire sessioner, og hver session var dedikeret til én af de inviterede talere, som indledningsvist gav et oplæg, hvorefter ordet blev givet frit og diskussionen taget op. En klassisk, men bestemt succesfuld fremgangsmåde, som kun blev yderlig forstærket af et effektivt spørgsmålsforum, som alle tilhørende kunne tilgå via sin smartphone, og hvorfra spørgsmålene blev stillet af den pågældende ordstyrer.

Store navne fra erhvervslivet, inspirerende oplæg og spændende diskussioner var dog langt fra alt, som deltagerne blev beriget med i løbet af dagen. Mellem hver session var der nemlig afsat en halv time til lade batterierne op, og her kunne deltagerne tage for sig af lækre fremstillede snacks og drinks. Cocio, Cultura, frisk frugt, kage, sandwiches og... cola. Ikke almindelig cola, men cola "lavet af rigtige cola nødder." Noget som undertegnede snildt kunne bilde sig selv ind at kunne smage, men også noget som ikke bare definerede snacks og drinks bordene, men hele arrangementet: Stilrent.

Forelsket i sine kollegaer?
Mens cola nødden medførte en vis entusiasme, så kan det roligt siges, at flere af de inviterede talere både imponerede og begejstrede de fremmødte studerende. Alle havde naturligvis deres personlige agenda, og nogen var klart nok også mere scenevante end andre, hvormed budskaber og pointer blev fremlagt mere overbevisende.

Forskelligheden i de mange oplæg havde dog bestemt sin charme, og netop kontrasten til hvordan lederskab, magt og succes opfattes i nutidens erhvervsliv, var det, som fangede mig ved Morten Albæks oplæg. Hvor lederskab og magt ofte måles ud fra ens berøringsflade eller lønseddel, så advokerede Albæk for en mere filosofisk tilgang, hvor værdier som selvindsigt, selvrespekt og kærlighed vægtes langt tungere. Han gik endda så langt som at påstå, at han kun ansætter folk, som han er platonisk forelskede i. Jovist en kommentar der satte tingene på spidsen, men alligevel en anderledes, tiltalende og til dels inspirerende tilgang til det at skabe sig en karriere og indgå i et krævende og travlt erhvervsliv. Fedt oplæg!

lksjdjsld

Billede fra Bjarke Ingels' oplæg. Foto: Nanna Inie for Aarhus Symposium

"Et fedt oplæg" kunne også bruges som overskrift på Bjarke Ingels' oplæg, hvor den arkitektuddannede pioner på engagerende vis beskrev og fortalte om flere af sine imponerende projekter, som spænder lige fra indreting af havneområdet i Aarhus til forebyggelse af oversvømmelse på Manhattans kystlinje. Og Ingels var ikke alene. En række andre oplæg var ligeså spændende og interessante, og eneste kritik af symposiet var vel, at man ikke kunne være alle steder på én gang.

Og vinderen er...
Ud over alle de omtalte oplæg, så var der sideløbende en essay-konkurrence kørende. For i første omgang at være sikret en adgangsbillet til symposiet, da skulle man have skrevet et essay, der skulle besvare en af de udfordringer som Peder Holk Nielsen, CEO ved Novozymes, Morten Albæk, CEO ved Voluntas og Jimmy Mayman, tidligere CEO ved Huffington Post og nu Executive Vice President i AOL, hver havde fremsat.

Sidste år var det en polit, Oskar Harmsen, som løb med sejren i denne konkurrence, og igen i år tilfaldt sejren en polit. Eller i hvert fald en person, som midlertidigt har sin daglig gang på polit studiet. Luke McGinty, udvekslingsstuderende fra Chapel Hill University, viste sig nemlig at have skrevet det essay, som erhvervslederne var mest begejstret for, hvorfor han afslutningsvis kunne lade sig hylde på scenen og samtidig tage imod en præmiecheck på 10.000 kr. samt en Mont Blanc Pen. En flot præmie, som markerede afslutningen på et flot arrangerede event. Et event der naturligvis også tilbød alle gæster en lækker omgang mad samt mulighed for at indtage de første par øl inden fredagsbarerne rundt omkring på Aarhus Universitet slog dørene op.

Som afsluttende kommentar her fra skal der blot lyde en stor opfordring til at se nærmere på Aarhus Symposium 2017, hvis man tænker, at det kunne have bare den mindste interesse. Et berigende, spændende og sjovt event, som man umiddelbart ikke kan opleve i samme format andre steder. Bestemt værd at tage turen over broen for!

Tags: #AarhusSymposium 

Faktaboks

Hvis du synes, at Aarhus Symposium lyder spændende, og du måske ligefrem kunne tænke dig at deltage næste år, så klik på nedenstående link og læs meget mere herom.

Aarhus Symposium 2017


Foto på forsiden: Jonatan Nothlev for Aarhus Symposium

Du vil måske også synes om

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Hvis du synes, at Aarhus Symposium lyder spændende, og du måske ligefrem kunne tænke dig at deltage næste år, så klik på nedenstående link og læs meget mere herom.

Aarhus Symposium 2017


Foto på forsiden: Jonatan Nothlev for Aarhus Symposium

Du vil måske også synes om