Kosmopolit: Praktik i Washington DC

Anna Cecilie Friis Bach

Christian og Anna rejste til Washington D.C. lige efter Donald Trump var indtrådt som USA's præsident. Idag giver de indblik i et arbejde tæt på amerikansk politik på en af de største danske repræsentationer - som tilfældigvis har en pool.

Hvor er I i praktik og hvorfor valgte I dette? Vi arbejder på den Danske Ambassade i USA i Washington D.C
Anna: Mange gode grunde – en af de største danske ambassader, en international by med Verdensbanken og IMF’s hovedkvarterer og tæt på amerikansk politik. Et meget spændene tidspunkt at være i USA's hovedstad.
Christian: Jeg valgte ambassaden i Washington primært grundet dens beliggenhed i en by med utroligt meget at byde på. Her findes utroligt mange spændende tænketanke og gratis museer. Samt ikke mindst mulighed for at opleve det Amerikanske politiske liv på tæt hold, hvilket i denne tid er utrolig interessant. Jeg har desuden tidligere beskæftiget mig med USA, så at det lige blev Washington var ret naturligt.

Hvordan er ambassaden? Hvor bor I, mens du er i praktik?
Den danske ambassade ligger fint lige over for Hillary Clintons hus, og omkring 5 minutter fra Obama, Rex Tillerson, Ivanka Trump og Mike Pence. Så vi synes selv det er en ok placering - selvom man skal cykle op af bakke på arbejde. Det er en stor ambassade og residens, som ligger lidt afsides omgivet af skov og så har vi egen pool! Vi er 9 praktikanter som bor i lejligheder mellem 10-30 minutters afstand fra ambassaden i de lækre hipster-dele af byen. Vi bor alle rimelig tæt og ses derfor ofte til middage, fester og hygge. Det er en dyr by at bo i, med husleje mellem 6-10.000DKK/måneden. Praktikantløn og SU forsvinder derfor hurtigt på bolig og faste udgifter.

Praktikantholdet til den store Grundlovsfest på ambassaden. God fest med ministerbesøg, kongresmedlemmer og masser af drinks.

Hvilke opgaver har I? Hvordan er niveauet og arbejdsmængden?
Meget ærligt er ambassade arbejdet ikke direkte polit-relevant, men det er utroligt varierende. Vi laver alt fra indberetninger om amerikansk politik, nyhedsbreve, eventplanlægning, baggrundsmateriale, møde-booking og planlægning af den årlige sommerfest. Selvom det ikke er makroøkonmiske modeller eller SAS-programmering, er det rigtig god erfaring.  Man får et godt indblik af arbejdet hele vejen rundt fordi det trods alt stadig er en lille arbejdsplads (ca. 50 medarbejdere).  Konkret afhænger det også meget af vejleder og afdeling.

Christian: Jeg arbejder i Handelsafdelingen – som på mange områder fungerer som en konsulentvirksomhed. Som praktikant får man et stort ansvar for de opgaver virksomheder betaler handelsafdelingen for at udføre. Jeg er desuden også ansvarlig for organisationen American-Danish Business Council, som arbejder på at fremme handel mellem Danmark og USA ved at afholde arrangementer hvor medlemsvirksomheder kan mødes med relevante stakeholders. Generelt er opgaverne meget varierede, og kan involvere alt fra markedsanalyse, planlægning af mødeprogram for virksomhedsdelegationer eller noget så simpelt som at få 13 rammer øl ind i Kongressen til et event (Det er ikke simpelt).
Anna: Jeg arbejder i den politiske afdeling indenfor udvikling, klima og det multilaterale samarbejde. En stor del af arbejdet består i at tage til spændende arrangementer og møder, som kunne have interesse fra dansk side - herunder også høringer i senatet (som jo altid er lidt sejt). Derudover hjælper jeg med meget af det praktiske. Referater, rapporter, baggrundsmateriale samt planlægning af events og møder indenfor vores arbejdsområder. Det sjoveste indtil nu var Forårsmøderne i Verdensbanken, hvor jeg fik lov at se den danske delegation og minister i aktion.

En af de andre gode aftener på arbejde - denne gang til dansk ølsmagning i kongressen.

Hvordan er det sociale? Hvordan er omgivelserne i og omkring Washington DC?
Vi er i øjeblikket 9 praktikanter og det er klart at vi bruger rigtig meget tid sammen. En stor gruppe af os har både været i South Carolina og skal snart til New York sammen, så der er rig mulighed for at få rejst og oplevet østkysten i USA. Selve Washington er en stor by men føles meget lille. Vi kan cykle rundt og bor alle tæt. Hyggelige caféer, god mad og billige happy hours. Der sker desuden rigtig meget i byen, hvor de fleste aktiviteter er gratis.

Hvorfor skal man tage i praktik på ambassaden i Washington DC?
Jamen hvorfor skulle man ikke? Spændende arbejdsplads med opgaver som omhandler næsten alt! Fancy kulturevents, virksomheder, konsulentarbejde, udenrigspolitik, obamacare, travel-bans, økonomiske reformer, handelsinteresser, forsvarssamarbejde, ishockeykampe med amerikanske cheerleaders, og selvfølgelig Trump-tweets. Det bliver jo næsten ikke bedre, når man så kan springe i poolen efter arbejde.

"Danish Heritage Night" - Cheerleaders, Vikinger, Legobriller og Ishockey.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger