KosmoPolit: Udveksling i Vancouver

Anna Cecilie Friis Bach

I dag rejser Altandetlige.dk med Caroline Tøxen til Vancouver i Canada. Her fortæller hun om at studere på University of British Columbia, om at prøve nye fag og om at lave frivilligt arbejde, mens man er på udveksling.

Hvor er du på udveksling, og hvorfor valgte du dette?
Jeg ville gerne til et engelsktalende universitet for at forbedre mine engelskkompetencer. Jeg endte med at søge University of British Columbia, da universitetet har en god ranking inden for økonomi og kunne tilbyde nogle fag, som ikke kunne fås på Københavns Universitet. Samtidig var jeg nysgerrig på at opleve såvel den canadiske kultur som natur.

Hvilke fag tager du? Hvordan er niveauet og arbejdsmængden?
Jeg har haft fire fag på UBC: Economics of the Environment, Issues in Economic Development, Monetary Theory og Economics of Renewable Resources. De professorer, der underviste de fag, jeg tog, havde meget forskellige tilgange til og opfattelser af, hvordan universitetsundervisning skal være. Nogle professorer afholdt mange midterms og afleveringer (der alle indgik i den endelige karakter), mens andre kun afholdt to eksaminer og desuden afviklede undervisningen med mere inddragelse af de studerende. Desuden varierede størrelsen af klasserne også betydeligt, samt deltagelsen, som var betinget af, om ”participation” også indgik i den endelige karakter. 

Hvordan er det sociale på studiet? Hvor mange henholdsvis lokale og internationale studerende går på skolen?
Det sociale på studiet var rigtig godt, og der er som udvekslingsstudent mulighed for at deltage i en masse sociale aktiviteter og foreninger, der samler studerende fra hele verden. Jeg var dog mest aktiv i en frivillig organisation, som min ene roomie var leder af en gang om ugen. Organisationen laver non-profit billig og sund mad, som de studerende kan købe, og her lærte jeg en masse lokale canadiere at kende. Desuden var de studerende rigtig åbne og imødekomne, hvorfor man ved at deltage i undervisningen hurtigt fik et lokalt socialt netværk uden for skolen også.

Hvordan er campus på studiet? Hvor bor du, mens du studerer? Hvordan er omgivelserne omkring campus?
Campus er en hel by for sig selv, og alt, hvad du behøver, kan findes på campus. Der er stadion, hospital, kirke, boliger, supermarkeder, restauranter, cafeer og et utal af andre butikker. Det kan derfor godt være en udfordring at komme uden for campus som The Pacific Forest adskiller fa selve Vancouver by. Jeg boede på campus i en lejlighed sammen med tre andre piger, to canadiere og en udvekslingsstudent fra Mexico. Huslejen var omkring 4000 kr. om måneden, hvilket er super billigt i forhold til de øvrige lejepriser i Vancouver. Jeg boede tæt på skoven med over 40 km løbestier og havde cirka 1,5 km til undervisning, så alt er inden for gåafstand, selvom campus er et ret stort område.

Hvad er det bedste ved at være på udveksling?
Alt. Nye mennesker, nye omgivelser og nye indtryk.

Vil du anbefale et udvekslingsophold på UBC til andre?
Jeg vil i den grad anbefale andre at tage på udveksling på UBC. Universitetet er fantastisk, og man kan ikke andet end at forelske sig i Vancouver og den smukke natur, der omkranser stedet. Desuden er det mulig at købe en udmærket rugbrødsblanding i deres IKEA, så der er ingen undskyldning for ikke at tage af sted.Tags: #Kosmopolit  #Vancouver  #UBC  #University of British Columbia 

Faktaboks

Er du på udveksling eller i praktik og har lyst til at fortælle andre polit-studerende om din oplevelse, dit nye hjem og hvorfor det lige netop er det allerbedste sted at tage hen?

Skriv til os på nyt@altandetlige.dk.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Er du på udveksling eller i praktik og har lyst til at fortælle andre polit-studerende om din oplevelse, dit nye hjem og hvorfor det lige netop er det allerbedste sted at tage hen?

Skriv til os på nyt@altandetlige.dk.


Du vil måske også synes om