Lær at søge job i konsulentbranchen

BCG afholdte i foråret workshoppen "How to apply in consulting" for 20 KU studerende om omkring ansættelsesproceduren i konsulentbranchen lige fra ansøgningen til  hvordan man tackler et jobinterview der involverer både case-interviews og kvantitative test. På baggrund af den positive tilbagemelding på forårets arrangement åbner BCG nu for ansøgninger til en ny workshop d. 1. oktober. Workshoppen vil derfor også være en oplagt mulighed dem som overvejer at søge et internship i BCG hvor der er deadline 13. oktober.

Cand.Polit Frederik Greisen og Erik Kofoed har selv været i gennem hele ansøgningsprocessen og fortæller her mere om arrangementet og deres personlige erfaringer med at søge job i konsulentbranchen.

Hvad var jeres egen baggrund for at søge et job i konsulentbranchen?

Frederik: "Jeg har gennem studiet arbejdet som øvelseslærer og som student i Finansministeriet. Begge job har givet mig et stort udbytte indenfor mine faglige interesser – hovedsageligt makroøkonomi og økonometri. Jeg havde dog lyst til at udfordre mig selv med de opgaver, et job i konsulentbranchen kan tilbyde, og derfor søgte jeg et internship hos BCG. Internshippet opfyldte til fulde mine forventninger, og jeg endte med at være så heldig at blive tilbudt et fuldtidsjob efterfølgende."

Hvordan oplevede I selv de mange caseinterviews?

Erik: "I begyndelsen var det overvældende. Første gang man ser en case aner man ikke, hvor man skal starte eller slutte. Men når man har prøvet én, bliver den næste lidt lettere, den tredje endnu lettere osv. Løsningen er derfor at øve så mange cases, som man kan komme i nærheden af.

Jeg var selv hammerspændt, da jeg skulle op til interview. Selvom man føler, man har forberedt sig godt, er man alligevel nervøs for, om man er god nok, eller om de øvrige kandidater med business-baggrund fra CBS simpelthen bare er bedre. Her er det vigtigt at tage den med ro og være klar over, at man som polit er fuldt ud konkurrencedygtig, hvis man har forberedt sig godt. Efterfølgende vil langt de fleste nok føle – uanset om deres interviews var succesfulde eller ej – at caseinterviews faktisk er en sjov oplevelse, som man lærer utroligt meget af."

Hvorfor afholder BCG "How to apply in consulting" workshoppen?

Erik: "I BCG gør vi en stor indsats for at finde de klogeste hoveder i Danmark, og derfor er politstudiet jo et naturligt sted at starte. Vi har dog desværre set, at mange politstuderende ikke klarer sig så godt til case-interviews, som man skulle forvente. Derfor vil vi gerne holde en workshop, der direkte retter sig mod politterne, hvor vi kan vise, hvordan man tackler en case og give en masse tips og tricks til, hvordan man gør case-interviewet lettere for sig selv."

Hvilke ting har politstuderende ofte problemer ved til jobsamtalen?

Frederik: "Politstuderende bliver sjældent præsenteret for caseopgaver, hvorimod CBS-studerende har caseopgaver som et naturligt element i deres studie. Derfor kræver det alt andet lige mere forberedelse for politter at klare sig godt til caseinterviews. For mange vil det formentlig kræve, at man afsætter 1-2 uger til at træne cases. Politter er dog ikke altid bekendt med at caseinterviews kræver denne grad af forberedelse, hvilket nok er det største problem. Interviewet indeholder også en kvantitativ test i stil med GRE og GMAT, som jeg tror politter har en komparativ fordel indenfor men som stadig bør trænes, da man er under stort tidspres.."

Er du interesseret i at være en del af vores workshop, så kan du læse mere om arrangementet og ansøgningsproceduren her.

Deadline for ansøgning er 22. september ved at sende dit CV til event.cph@bcg.com.

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk