Kvinder, aktier og alle myterne

Anna Cecilie Friis Bach

Langt færre kvinder end mænd investerer deres penge, og det kan ikke være rigtigt. Det vil en gruppe unge piger lave om på. Læs med om Female Invest, og hvorfor det egentlig er vigtigt at få kvinderne med - også for drengenes skyld.

Undersøgelser viser gang på gang, at kvinder er meget mindre aktive på aktiemarkedet end mændende. Den udfordring har organisaitonen Female Invest taget op. Amanda Le er stud.polit og med i Female Invest. 

Hun forklarer problemet, "Mænd har generelt en større interesse for aktier og obligationer i modsætning til kvinder, som i højere grad sætter pengene på en konto, der langsomt bliver ædt af inflationen. Kvinder er tilbageholdende, mangler selvtillid og tør ikke løbe en risiko før de har undersøgt alt og fået lovning på, at deres investeringsvalg ikke volder dem økonomisk usikkerhed.” 

Derfor er Female Invest et vigtigt intiativ, uddyber Amanda, ”Mange går glip af en gevinst ved at stå på sidelinjen.  På nuværende tidspunkt udgør kvinderne kun 30% af aktiemarkedet. Det gode ved investering er, at alle parter ønsker at opnå det samme: “Få mest muligt ud af opsparingen”. Det er ikke en konkurrence mellem kønnene. Vores formål er derfor, at gøre investering til et meget mere normalt samtaleemne blandt kvinder.”

Et trygt læringsrum
Kvindernes mindre risikovillige tilgang skal ikke opfattes negativt. Kvinder klarer sig som udgangspunkt rigtig godt, da de er mere tilbøjelige til at foretage ansvarlige og bæredygtige investeringer. Flere undersøgelser viser, at det medfører at de på længere sigt opnår et højere afkast i forhold til mændene. Men der mangler i høj grad information om aktiemarkedet som er målrettet de kvindelige investorer. Amanda fortæller om Female Invest’s arbejde indenfor området:

”Vi ønsker blot at uddanne og oplyse. Female Invest er en organisation som tager investering ned på et niveau hvor alle kan være med. Et forum, hvor spørgsmål, der af mange opfattes som lettere dumme, faktisk kan blive stillet og besvaret. En guide gennem investeringsjunglen - så alle kan føle sig trygge og bedre klædt på til at investere. Vi forsøger at aflive myterne.  Det skal ikke længere være forbeholdt de få, men et emne alle kan være med på.”

Øget diversitet til gavn for alle
Netop viden er centralt for Female Invest. Det handler ikke om at udligne forskellene mellem mænd og kvinder, men om at udnytte dem mest muligt. Organisationen tror på, at øget diversitet på investeringsscenen vil skabe  debat og bringe nye idéer, initiativer og perspektiver frem. Og netop derfor er information et vigtigt redskab. 

”Vi er en organisation som faciliteter viden gennem forskellige events i samarbejde med forskellige virksomheder. Vi holder alt fra store events, med over 100 deltagere til mere intime events, hvor mindre grupper får personlig vejledning og hjælp af professionelle investeringsrådgivere. Vi forsøger ligeledes at variere vores events med forskellige samarbejdspartnere, så vores deltagere også får indblik i forskellige spændende virksomheder. Vi oplever generelt virkelig stor interesse for området. Vores sidste event havde vi over 100 tilmeldte blot 12 timer efter opslaget var offentliggjort." fortæller Amanda. 

Kvinder med samme interesse
Men udover virksomheder, kurser og vejledning er der ligeledes mulighed for at møde andre kvindelige investorer. Amanda forklarer, "Efter hvert event, er der rig mulighed for networking, hvor man kan møde andre med samme interesse, og mulighed for at spare med hinanden og udveksle erfaringer. Det er et godt sted at starte, hvis man føler sig usikker, eller bare er nysgerrig og har lyst til at vide mere."

Amanda er ligeledes selv begyndt at investere hendes penge, "Investeringsverden er relativ ny for mig.  Når jeg er på udkig efter en ny investering, ser jeg på udviklingen og tendensen for aktien. Det er vigtigt for mig, at jeg tror på virksomheden og det de producerer, udvikler eller står for. Derudover læser jeg også meget om virksomheden inden jeg køber.  I medierne, men også diverse aktieforums, b.la. Aktieporteføljen på Facebook. Ved at være en del af Female Invest og engageret i vores events nyder jeg også godt af foredragene, hvor udbyttet er langt større end hvis jeg selv skulle opsøge samme viden. Særligt Podcasten ”Milionærklubben” er også blevet en favorit at lytte til, selvom det kan blive ret teknisk og nørdet. Der altid nye ting at lære her - det synes jeg er rigtig spændende."

"Din guide til bæredygtige og ansvarlige investeringer"
Det er overskriften på næste event som Female Invest holder. I samarbejde med Finansforbundet inviterer de til en snak om bæredygtige og ansvarlige investeringer, og hvad disse begreber egentlig indebærer. De stiller skarpt på, hvordan du kan investere, få et godt afkast og samtidig god have samvittighed. Der vil blandt andet blive holdt oplæg af Helle Christiansen, lektor, forfatter, forelægger, iværksætter og blogger på kvindeinvest.com. Du kan læse mere og tilmelde dig eventet på deres facebook-side. 

Faktaboks

Kontakt, følg med og læs mere om Female Invest

Facebook side: Female Invest
LinkedIn: Female Invest.
Instagram @Femaleinvest.  

Du kan også læse pigernes debatindlæg i Børsen her: Debat: Kvinde, investér dine penge


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Kontakt, følg med og læs mere om Female Invest

Facebook side: Female Invest
LinkedIn: Female Invest.
Instagram @Femaleinvest.  

Du kan også læse pigernes debatindlæg i Børsen her: Debat: Kvinde, investér dine penge