Nyt Netværk for Politisk Økonomi

Anders Ellesgaard

Lovende nyt studenternetværk skal fremme politisk økonomi som undervisningsfag og forskningsfelt på det Samfundsvidenskabelige fakultet.

Hvad?

Vi er en gruppe studerende, der interesserer os for politisk økonomi i bred forstand. Derfor har vi lavet et netværk, der akademisk og tværfagligt vil beskæftige sig med politisk økonomi. I netværket ønsker vi ikke at diskutere politisk økonomi ud fra én enkelt videnskabelig retning - istedet ønsker vi et tværfagligt akademisk forum, bestående af politologer, sociologer og økonomer.

Formål?

Formålet med netværket er, at give deltagerne mulighed for at diskutere og få indsigt i aktuelle emner indenfor politisk økonomi. Med inddragelse af videnskabeligt personale fra de 3 discipliner, ønsker vi at diskutere aktuelle emner indenfor politisk økonomi; herunder finanskrise, gæld i eurozonen, handelspolitik mv.

Hvornår?

Kick-off seminaret er fredag den 18. november kl 13-15 i lokale 2.1.36 på CSS. Her vil der være en præsentation af netværkets formål og deltagere, en IPE: State of the Art ved professor Ben Rosamund samt en fælles ideudveksling blandt de deltagende, om hvilke emner vi skal diskutere i fremtidige seminarer. Første temaseminar: "Gæld i Eurozonen" v. professor David Dreyer Lassen kommer til at ligge den 30/11 kl. 15.30 - nærmere information følger snarest.

Vi har desuden oprettet en facebookgruppe under navnet Netværk for Politisk Økonomi, hvor der for fremtiden vil være information om kommende seminarer.

Vi håber på at se dig.

Venlig hilsen

Netværk for Politisk Økonomi

Anders Ellesgaard
Simon Sadolin
Iver Kjar
Lasse Aaskoven

Tags: #miniseminar  #Politisk Økonomi  #Studenternetværk 

Faktaboks

Netværk for Politisk Økonomi er en nystartet organisation på det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Netværket vil løbende være vært ved en række seminarer om aktuelle emner inden for politisk økonomi. 

3 kommentarer


Gæst

Jannik (gæst) @ d. 16. november 2011 #1

Godt initiativ. Der er i den grad behov for dette tiltag, eftersom "rational choice" PE ikke på nogen måde kan indfange institutionelle problemstillinger fuldt ud.
Nu mangler man bare at økonomisk institut også begynder at udbyde fag som behandler IPE tværfagligt.


Anders Ellesgaard

Anders Ellesgaard @ d. 17. november 2011 #2

@Jannik:
Tak for interessen! Som du siger, er forskningsagendaen på området ikke videre tværfaglig herhjemme, og det er en del af formålet med initiativet at hjælpe dette på vej. I relation hertil vil vores kick-off seminar på fredag sikkert interessere dig, idet vi har æren af at Ben Rosamond (som tilhører den konstruktivistiske skole af PØ) kommer og fortæller om netop dette.
På nuværende tidspunkt arbejdes der på KU's strategiseminarer med at udvikle en række nye masteruddannelser, hvor jeg har fået indtryk af, at PE/IPE sagtens kunne blive et selvstændigt kernefag.
Initiativtagerne har alle det tilfælles, at vi har været nødt til at tage til udlandet for at læse politisk økonomi (til Warwick, UCLA og LSE henholdsvis), så det er også med forhåbning om at uddannelsessiden kommer op i gear herhjemme.


Gæst

Jannik (gæst) @ d. 17. november 2011 #3

Hej Anders
Tak for info. Det lyder ret interessant, jeg vil prøve at se om jeg ikke kan få det presset ind i kalenderen.
Under alle omstændigheder har jeg tænkt mig at holde mig opdateret omkring hvad der sker i foreningen.


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Netværk for Politisk Økonomi er en nystartet organisation på det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Netværket vil løbende være vært ved en række seminarer om aktuelle emner inden for politisk økonomi. 

Du vil måske også synes om