Polit og iværksætter: Ciderrevolutionen kommer!

Anne Sophie Schytt Lassen

På en bar i Indre by møder vi Kristoffer Pind, stud.polit og den ene af halvdel af duoen bag Ciderrevolutionen, som har en hverdag, der adskiller sig fra de fleste politters.

“Den ene dag var jeg ude hos en bondemand på Fyn i hans æbleplantage. Den næste stod jeg på en mark i Frankrig i gummistøvler og kiggede på et æbletræ og nogle får. Det var jo ikke lige det, jeg havde forestillet mig, men det lærer man virkelig meget af”. Det fortæller Kristoffer, medejer af Ciderevolutionen.

“Lige nu bruger jeg al min tid på virksomheden, faktisk. Det er mig, der kører den daglige drift. Paw, den anden halvdel af projektet, arbejder fuldtid på sit arbejde. Da vi startede var jeg virkelig hængt op; jeg læste fuldtid, havde studiejob og så havde jeg det her ved siden af. SÅ kom der gang i det og jeg sagde mit studiejob i Undervisningsministeriet op, så jeg kunne få mere tid til det her. ”

“Vi havde en ciderbar i sommerferien. Det var bare for sjov - vi havde ikke rigtig noget vi skulle lave i juli måned og så prøvede vi det af. Det blev en stor en succes og  betød, at vi kunne udbetale løn til os selv for første gang. Førhen distribuerede vi bare cider til en masse forskellige barer og restauranter i København - vi kørte simpelthen byen rundt på cykel. Det gør vi også stadig, og derudover holder vi også foredrag og cidersmagninger, og er netop påbegyndt produktion af egen cider.”

Kristoffer ærgrer sig over, at mange danskere forbinder cider med Somersby og ikke med rigtig cider som man har tradition for i især England og Frankrig.

“I Danmark kan vi ikke finde ud af at lave cider og det er en skam, for vi har alle forudsætninger for det - de bedste æbler og det bedste cidervejr til at lave en ordentlig produktion. Vi har derfor snakket med nogle æbleplantager om at overtage deres restæbler og vi lejer os ind hos nogle, der producerer cider i Frankrig og har startet vores egen produktion op.”

Efter successen med pop-up baren i juli måned fik Kristoffer og hans partner Paw mere blod på tanden og kontaktede ejeren af restauranten Volues-Vous i Larsbjørnsstræde.

“Vi kender ejeren af Voulez-Vous og spurgte om han kunne være interessere i at lægge lokaler til en ciderbar - og det synes han lød vildt fedt. Så åbnede vi hernede i oktober 2017. Han var egentlig åben for, at baren skulle være åben fra onsdag til lørdag, men det har vi egentlig ikke tid til, så nu tester vi konceptet af om fredagen.

Så ser vi om et halvt eller et helt år om hvor godt det kører. Det kan godt være vi dropper nogle af tingene og satser på andre ting. Men håbet er selvfølgelig at komme til at tjene så mange penge, at vi kan arbejde fuldtid på det. Lidt inspireret af Mikkeller, som også bare var to drenge, der bryggede øl i en kælder, og nu er det en kæmpe virksomhed.”

Med halvandet år på bagen, er Ciderevolutionen stadig i en udviklingsfase og det er stadig usikker hvad fremtiden bringer for projektet og de to medejere.

“Vi er meget bevidste om at vi ikke må gøre os sårbare ved at lægge for mange penge i noget. Vi skal hele tiden være klar til, at hvis fx baren går dårligt og produktionen går godt, så skal vi ikke have nogen forpligtelser bundet i noget, som vi ikke kan flytte fra det ene til det andet. Vi er meget bevidste om ikke at hoppe i med begge ben i forhold til et eller andet projekt, fordi vi lige synes at noget er fedt i en uge - vi tænker hele tiden på, at det også skal blive en god forretning."

"Hvis jeg ikke havde haft det her projekt, havde jeg nok skrevet speciale nu og jeg havde stadig haft mit studiejob inde i Undervisningsministeriet.  For mig var det en meget overvejet beslutning, at enten skulle jeg have tid til at lave ciderprojektet, eller også skulle jeg havde tid til at sidde i Undervisningsministeriet. Ciderrevolutionen var klart det sjoveste, men ikke det mest fornuftige. Det har måske nogle fremtidsudsigter, men det anede vi ikke på det tidspunkt.”

Kristoffer forklarer, hvad man skal tænke over, hvis man går med en idé om at starte egen virksomhed: “Et godt råd til den politstuderende, der drømmer om at starter sit eget er at finde en partner, som man kan sparre med og dele arbejdspresset med. Man skal også være lidt risikovillig. Jeg tror ikke, at man kan  være selvstændig og samtidig gå med livrem og seler.“


Tags: #polit  #iværksætter 

Faktaboks

Kristoffer er stud.polit på kandidaten og ejer sammen med Paw, som han kender fra sin kollegietid, Ciderrevolutionen.

Ciderbaren har åbent i Voulez Vous' lokaler i Larsbjørnsstræde hver fredag. Deruodver leverer Ciderrevolutionen cider til barer, restuaranter og privatpersoner og arrangerer smagninger. De producerer også cider i Frankrig på danske æbler, hvilket forventes at være klar næste måned.

Er du polit og iværksætter og vil fortælle hvordan du kombinerer det med studiet? Så skriv til os på nyt@altandetlige.dk.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Kristoffer er stud.polit på kandidaten og ejer sammen med Paw, som han kender fra sin kollegietid, Ciderrevolutionen.

Ciderbaren har åbent i Voulez Vous' lokaler i Larsbjørnsstræde hver fredag. Deruodver leverer Ciderrevolutionen cider til barer, restuaranter og privatpersoner og arrangerer smagninger. De producerer også cider i Frankrig på danske æbler, hvilket forventes at være klar næste måned.

Er du polit og iværksætter og vil fortælle hvordan du kombinerer det med studiet? Så skriv til os på nyt@altandetlige.dk.

Du vil måske også synes om