SøS inviterer til foredrag om De Olympiske Lege

Viktor Sadolin

Socialøkonomisk Samfund holder semesterets første faglige arrangement torsdag d. 22. september på CSS. Denne gang er temaet "Economics of the Olympics", hvor flere eksperter vil analysere de økonomiske problemstillinger bag megaevents som Olympiaden.

De Olympiske Lege i Brasilien er netop overstået. Endnu engang er verdens største sportsbegivenhed løbet af stablen og endnu en gang skal klodens lande til at kæmpe om den eftertragtede værtsrolle. Men bør verdens nationer i det hele taget huse sådanne mega-events, når de er kendetegnet ved astronomiske udgifter for statskassen? Hvordan ser de givtige spill-over effekter ud på lokalt og nationalt niveau?

For at blive klogere på emnet har Socialøkonomisk Samfund allieret sig med eksperter fra konsulenthuset Incentive, der med udgangspunkt i økonomisk analyse vil kigge på sagen. Ligeledes vil professor i økonomi Christian Bjørnskov fra Aarhus Universitet, som selv har forsket i emnet, give os et dybere indblik i olympiadens sideeffekter for realøkonomien. 

Arrangementet foregår i lokale 1.1.18 på CSS torsdag den 22. september kl. 17.

Vi glæder os til at se jer, og som altid vil der være lidt godt til ganen.

www.econ.ku.dk/soes 

Vores formål er, at debattere aktuelle økonomiske problemstillinger med politikere, forskere, ledere fra erhvervslivet samt repræsentanter fra interesseorganisationer. Gennem foredrag, debatter og oplæg søger vi at skabe et forum for faglig diskussion og at supplere studerendes og kandidaters studier og arbejde.

Faktaboks

Lokale 1.1.18 på CSS.

Torsdag den 22. september kl. 17.

Oplæg af konsulenter fra Incentive og Christian Bjørnskov fra Århus Universitet.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Lokale 1.1.18 på CSS.

Torsdag den 22. september kl. 17.

Oplæg af konsulenter fra Incentive og Christian Bjørnskov fra Århus Universitet.