Studielivet på polit - for nye, gamle & forvirrede

Anna Cecilie Friis Bach

Har rusturen vasket al information væk fra introdagende? Eller er du kandidatstuderende uden idé om, hvad alle studenterforeningerne laver? Vi har lavet en guide over hvem, hvad og hvornår - din oversigt over studielivet på polit.

Det var meningen, at du ville melde dig ind - men glemte det igen. Og så var det hele også lidt forvirende. Forståeligt nok! Der sker meget på Polit, og det kan være svært at finde rundt i. Denne oversigt over studenterforeninger og udvalg giver dig muligheden for at tjekke dem alle ud. Det er din chance for at få venner på tværs af årgange og overtage deres perfekt-skrevet noter til de fag du mangler. 

Cafelitten
Cafélitten er svær at komme uden om, men nem at forstå. Det handler om kaffe. Studentercaféen for stud.polit’er ligger i bygning 25, og byder dagligt på kaffe, varm kakao og snacks. Det er her man hører det nyeste sladder og det ældste pop-musik. Og så kan man altid gå en uskyldig runde, og tjekke om der er nogle, som har svaret til opgave 3b. Man kan ikke være frivillig i Cafélitten, da caféens medarbejdere ansættes og får løn. Stillingsopslaget ligges løbende op her på Altandetlige.dk i vores jobsektion, og så handler det bare om at skrive en bedre ansøgning end din læsemakker. Husk at desuden at blive venner med Cafélitten på Facebook. Her kommer de vigtige ”der-er-gratis-kaffe” opslag op, når man er rigtig heldig. 

PH-Aktion
”Polit-Huset i Aktion” arrangerer de største og vildeste fester på tværs af årgange, klasser og hold på polit-studiet. Det er altså den studenterforening, som du gerne vil holde øje med, hvis du kunne tænke dig at finde nye venner på polit – over én øl, et glas champagne eller et par shot fisk. PH-Aktions events inkluderer den årlige Gallafest, Tour de Fredagsbar og 4P-festen (Pæne Piger På Polit). Det betyder at der helt sikkert er en fest for alle – om man så er til lancier i en balsal eller  fredagsøl i en kælder på DTU. Hvis du vil høre mere om PH-Aktions fester og melde dig som frivllig, kan du følge med i deres Facebook gruppe ”PH-Aktion 17/18”. 

Polit Case Competition
Svært, nørdet og sjovt. Hvert forår mødes os polit’er til en weekend, hvor konkurrence-genet får lov at komme frem. Med virksomhedspartnerer, præsentationer, middag, dommerpanel og mere end 100 studerende er der meget at holde styr på. Derfor starter holdet bag allerede planlægningen i efteråret. Det er en god mulighed for at møde andre medstuderende, spændende virksomheder og pynte på CV'et. Du kan søge om at blive frivillig hos dem indtil d.18 september - se mere i artiklen her. Og husk også at følge PCC på facebook. Her kan du se frister for tilmelding, hvornår de giver gratis kaffe i Cafelitten og hvornår den store finale afholdes.

Social Økonomisk Samfund (SøS)
Fra forlæsningssalen til finansloven. Fra mikrobogen til den nyeste viden indenfor økonomiske incitamenter. Social Økonomisk Samfund er bindeledet fra undervisningen til virkeligheden, og det er her aktuelle økonomiske problemstillinger bliver diskuteret til events med politikere, forskere, ledere fra erhvervslivet og interesseorganisationerne. Foredrag, debatter og møder med faglig diskussion og rigtig økonomi-nørderi. Hertil kommer at SøS hvert år uddeler "Zeuthen Prisen" til den bedste videnskabelige artikel skrevet på baggrund af et polit-speciale, og undervisningsprisen "Den Usynlige Hånd" til årets bedste underviser. Foreningen er åben for alle stud.polit'er uanset semester. Man kan sende en mail til soes@econ.ku.dk hvis man vil høre mere, og så kan man følge med i foreningensarbejde og de spændende events på deres facebookside
 

Økonomer uden Grænser
Vores helt egen non-profit organisation. De hjælper andre, som hjælper andre. Økonomer Uden Grænser (ØUG) er startet og drevet af politstuderende, og tilbyder økonomisk konsulentbistand til humanitære og velgørende organisationer. ØUG består af en ledelse, som tager imod opgaverne. Når der så er projekter, som mangler konsulenter, slås de op som ledige stillinger på economistswithoutborders.net og her i på Altandetlige.dk i vores jobsektion. Jobbet er frivilligt, en rigtig god gerning og godt for CV'et. Der holdes årligt generalforsamling i foråret, som også annonceres på Altandetlige.dk. 

Fodboldholdet Real L'Hôpital
Selvfølgelig har vi også et fodboldhold - den perfekte mulighed for at komme ud og løbe makro-frustrationerne væk. Real L'Höpitals drengeholdet er placeret i KBU serie 4, mens pigeholdet ligger i Kvinde Senior 2 7M. Drengene træner hver tirsdag mellem 20.30-22 på Arsenalvej ved Christianshavn. Pigeholdet træner om tirsdagen kl. 17 i Fælledparken. Og som det jo kræver for at være seriøs indenfor fodboldverdenen, har holdet en ret sej hjemmeside, med statistik, spillertruppen, fan-side og kontaktoplysninger hvis du vil spille med. Derudover skal du følge drengeholdet og pigeholdet på facebook. 

Polit Fredagsbar
Kommunen er jo til deling med de andre studier her på CSS. Men tre gange i semestret overtager polit'erne, og så sørger fredagsbar-udvalget for at det bliver sjovt, vildt og meget længe. Udvalget, som planlægger dine bedste aftener på floor, søger lige nu nye faste medlemmer (frist fredag d.15 september). Men derudover kan man også løbende melde sig som frivillig eller som barvagt til festerne. Og barvagterne er jo en god mulighed for lige at tjekke sine medstuderende ud fra den anden side. Følg med på deres facebook-side, hvor al revant information ligges ud, og datoerne for dette semesters fredagsbarer ligger. 

Kritiske Politter 
Større pluralisme i de økonomiske teorier og metoder som vi stud.polit'er lærer. Det er Kritiske Politters mission. Gruppen af bestående af stud.polit'er afholder hvert semester en række arrangementer med henblik på at givet et andet perspektiv på de økonomiske teorier som præsenteres i pensum. Tilmelding til foreningen sker ved at skrive til formandskabet på Kritiske.Politter@gmail.com.Du kan læse mere om det faglige fællesskab, og følge med i deres arrangementer her på altandetlige.dk samt på deres facebookside

Politrevyen
Den årlige chance for at fyre de mest nørdede polit-jokes af og sikre sig at ens publikum faktisk forstår dem. Politrevyen er den ene uge om året hvor vi gør grin med vores undervisere, vores medstuderende og os selv. Og det er altid sjovt. Revyen består af studerende fra første semester til kandidatnivau. Alle er velkomne – om man kan spille skuespil, synge, danse eller spille et instrument. Tjek dem ud på facebook, på hjemmesiden politrevy.dk, og på youtube.

Altandetlige.dk
Altandetlige.dk er den sjoveste af dem alle. Her får du glimrende artikler, som holder dig opdateret, invitationer til at møde virksomheder helt tæt på, den største fodboldtunering hvert år, og den bedste job-børs for stud.polit'er. Det er os der holder dig informeret om, hvad alle de andre foregninger laver. Redaktionen bag siden mødes en gang månedligt, spiser god mad, skriver artikler og hygger en hel masse. Vi holder en forrygende julefrokost, vi hygger udendørs hver sommer og løber vildt hurtigt til DHL. Har du lyst til at komme med til næste redaktionsmøde, så skriv til nyt@altandetlige.dk. Vi glæder os til at se dig!

Politrådet
Politrådet er p.t. det eneste studenterpolitiske fagråd for stud.polit’er. Det er din mulighed for at få indflydelse på dit eget studie. Men udover studenterpolitik, så lavet politrådet arrangementer, virksomhedsbesøg og meget mere. Læs mere om rådet og se mere om hvordan du kan få indflydelse på www.politrådet.dk. Husk desuden at følge dem på Facebook. Der afholdes generalforsamling i Oktober, hvor man kan stille op til at blive kandidat til studienævnet. 

Studienævnet
Der her det nævn, som beslutter, hvad vi skal lære, hvornår og hvordan. Og I nævnet sidder blandt andet vores studieleder Mette Gørtz , proffessorer fra Økonomisk institut, og fire studerende som vælges ved UNI-valget i november. Alle studenterpolitiske fagråd kan stille op med kandidater til valget, men da vi kun har ét fagråd, Politrådet, får de som oftes alle de fire pladser i studienævnet. Der er dog internt kampvalg om de fire pladser til den årlige generalforsamling i Politrådet, hvor alle stud.polit'er har mulighed for at stille op. Læs mere om Studienævnet, se medlemmerne og referater her

STUKO - Studieture på polit
Brasilien, Japan, Lissabon, Singapore og Prag. To gange årligt drager polit’erne ud i verden hånd-i-hånd for at lære lidt om økonomi in-real-life. STUKO består af 5 frivillige studerende, som vælges gennem Politrådet. Valget annonceres på Politrådes facebookside, og gruppen bruger typisk et år på planlægning. Pladserne på de eftertragtede studieture fordeles ved lodtrækning, som annonceres på Altandetlige.dk. Men som frivillig i STUKO er man garanteret en plads - samt maks indflydelse på destination og program. Følg med på Politrådes Facebook, og læs mere på hjemmesiden her. Derudover kan du læse rejsedagbog fra tidligere ture til Marokko og Hong Kong her på Altandetlige.dk. 

RUKO - Ruskoording og tutor
Ruskoordineringsudvalget (RUKO) er en gruppe på ca. 7 personer, som står for udvælgelsen af nye tutorer og har det overordnede ansvar for introforløbet til både sommer og vinterstartere. Det er dem, som holder styr på alle tutorerne. Det nuværende RUKO vælger det næste RUKO blandt tutorer og FU'er (Festudvalget - som planlægger alle festerne i introforløbet). 'Aspirantforløbet' er udvælgelsesprocessen til at finde næste års tutorer og foregår i løbet af foråret. Det består af et 'miniseminar' som holdes en lørdag, samt et 'weekendseminar' som holdes fra fredag-søndag. Derudover foregår der et tilhørende videoholdsforløb, hvor aspiranterne forbereder en film til weekendseminaret. Alle kan deltage i aspirantforløbet, og der bliver oprettet en facebookgruppe (eks. RUKO18), hvor man kan følge begivenhederne. RUKO vælger ca. 50 sommertutorer, 10-12 vintertutorer og 18-20 festudvalg. Du kan komme i kontakt med RUKO og hører mere om aspirantforløb, og hvordan du bliver tutor eller FU'er på e-mailen introkoordinator@econ.ku.dk. 

CSS Studieliv
Udover polit-studiet, så sker der alt for meget på CSS. Husk derfor at følge alt hvad du kan på facebook, så du ved hvor og hvornår det sker. Kommunen er vores alle sammens fælles studentercafé som altid mangler frivillige, CSS Skiklub sørger for de vildeste skiture, KØS servere de bedste øl og SAMF-rådet holder styr alle vores undervisere. Derudover er der vores ejet "Cykelhospital" kaldet Pedalarmen, og selvfølgelig mentor-ordningen for udvekslingsstuderende IMECO som kan findes på facebook og kontaktes over e-mail imentor@econ.ku.dk. Mulighederne er næsten uendelige og undskyldningerne i hvert fald ikke eksisterende. Husk desuden at følge med i gruppen "Sociale Arrangementer på Polit" og gruppen "Sociale arrangementer på CSS" på facebook. 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger