Stud.polit i Incentive

Anna Cecilie Friis Bach

Malene er stud.polit og juniorkonsulent i Incentive. Hun går stadig på de farverige gange på CSS, men hun bruger meget af hendes tid med konsulentarbejde. Det betyder Tableau, Excel og spændende projekter. Læs om hendes arbejde som student her.

Hvad består dit arbejde i?

Jeg laver selvfølgelig en del dataarbejde, der primært foregår i Excel, hvilket jeg tror, de fleste studiejobs indeholder. Men vi laver en masse forskellige projekter, så jeg har bl.a. også fået lov at lære Tableau at kende, hvilket har været ret sejt. Derudover er jeg med til at skrive rapporterne, der bygger på det dataarbejde, jeg sidder og laver, så jeg er med i hele processen. Jeg har også været med til at udforme og udføre kvalitative interviews samt opsætte interviews i SurveyXact, og dér har jeg virkelig fået øjnene op for udfordringerne i at udforme gode spørgeskemaer.

Hvilke typer projekter har du arbejdet med hos Incentive?

Jeg har bl.a. været på et projekt i affaldssektoren, hvor vi skulle aflevere produktet i Tableau, og på et projekt, der var en samfundsøkonomisk analyse inden for cykeltransport. Her stiftede jeg bekendtskab med Teresa, der er Transportministeriets model til samfundsøkonomiske vurderinger af projekter inden for transportområdet, og der lærte jeg utrolig meget om de utrolig mange effekter, der er i en samfundsøkonomisk analyse.

Hvordan adskiller Incentive sig fra tidligere studiejobs?

Jeg har tidligere arbejdet i Finansministeriet, og her adskiller Incentive sig væsentligt i forhold til variationen i arbejdsopgaver. Hos Incentive spænder opgaverne bredt, vi har mange projekter inden for transport og sundhed, mens også konkurrence og regulering samt prissætning er store arbejdsområder. Incentive adskiller sig selvfølgelig også ved at være i den private sektor, og det kan især mærkes på mængden af frynsegoder. Fælles for begge disse arbejdspladser er den høje faglighed og at sætte en ære i netop denne, hvilket skaber et virkelig godt arbejdsmiljø.

Hvor meget tid bruger du på dit arbejde hos Incentive ved siden af studiet?

Jeg arbejder ca. 20 timer om ugen hos Incentive, men da jeg kun har det ene fag, jeg mangler inden speciale til foråret, kræver det ikke så meget koordinering i forhold til studiet. Jeg har dog i tidligere studiejobs haft 20 timers arbejde ved siden af tre-fire fag. Det har til tider været hårdt, og svært at få til at gå op når timerne på studiet ligger spredt over mange dage, men jeg har altid ment, det har været det hele værd. Man får bare en bedre mulighed for at være med i opgaverne, når man har tre i stedet for to arbejdsdage på en uge.

Hvilke fag og kompetencer fra studiet kan du bruge i arbejdet?

Jeg har svært ved at udpege specifikke fag, men hele den økonomiske tankegang er klart noget, jeg bruger i mit studiejob. Som f.eks. at man i samfundsøkonomiske analyser prissætter transporttid, bl.a. fordi der er alternativomkostninger, og derudover øges omkostningen, hvis man transporterer sig, mens man er på arbejde, eller hvis man skal holde i kø under transporten. Derudover er mit kendskab til bl.a. Excel også en kompetence, jeg gør en hel del brug af, om end mine kollegaer stadig kan lære mig en masse nye ting i Excel.

Hvad har overrasket dig mest?

Hvor meget vi bliver forkælet. Der er frugt, gulerødder, nødder, kaffe, chokolade og sodavand, og her i december har der endda været Johan Bülow-chokolade. Vi har også fået en schweizerkniv i forbindelse med vores nye projektmodel samt et håndklæde. Begge dele med fint logo selvfølgelig!

Hvad synes du, at Incentive kan tilbyde som studiejob?

Det er en arbejdsplads, hvor man har mulighed for at lære en masse, blive udfordret og få ansvar. Der er mange forskellige arbejdsområder, hvor man enten kan specialisere sig, hvis der er et område, man er særligt interesseret i, eller få lov til at prøve at arbejde inden for mange forskellige områder. Derudover får man nogle meget dygtige og søde kollegaer, der rigtig gerne vil lære fra sig.

Hvordan meget fylder det sociale på dit arbejde?

Det fylder en hel del. Jeg var med til det første sociale arrangement to uger efter, jeg var startet, jeg startede i august 2016, hvor vi var ude og klatre og derefter ude at spise. Siden har vi haft et studenterarrangement i slutningen af oktober, og i sidste uge havde vi en virkelig fin julefrokost, der varede fra kl. 12.30 til 4.00 – for andre end juniorkonsulenterne også! Og i sidste måned fik vi udnævnt to socialministre, der har som ambition at arrangere ét socialt arrangement hver måned, så det sociale er bestemt en prioritet hos Incentive.

Hvad er det fedeste ved jobbet?

At man får lov at løse nogle spændende opgaver, som giver nogle tilfredse kunder. Og alle hjælper alle i den proces. 


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger