Stud.polit i Novo Nordisk - Corporate Financial Planning

Jakob Saugbjerg Kristensen

Hvad laver man i Corporate Financial Planning? Og hvordan er det at sidde i hjertet af en global koncern som Novo Nordisk? Altandetlige har spurgt Nicholas Birkholm, der dette semester er intern i Novo.

Hvor arbejder du?

Jeg arbejder som intern i Corporate Financial Planning (CFP) hos Novo Nordisk. CFP er en del af Corporate Finance, der primært står for finansielle analyser og rapportering i Novo Nordisk. Afdelingen består af 6 underafdelinger: Corporate Controlling & Strategic Finance, Operations Finance, Staffs Finance, R&D Finance og Risk Office, hvor jeg sidder i Operations Finance med fokus på marketing.

Hvor mange timer arbejder du om ugen?

Arbejdstiden er sat til 37 timer, men i spidsbelastningsperioder kan det godt blive til mere. Jeg har 2 fag ved siden af internshippet, men der har været fleksibilitet således fag og arbejde kunne kombineres.   

Hvorfor valgte du at søge internshippet?

Jeg har tidligere arbejdet hos Nykredit i deres porteføljeadministration, men ville gerne prøve at arbejde i en produktionsvirksomhed, og i samme omgang blive en større del af værdikæden. Valget faldt på Novo Nordisk da jeg så deres jobopslag til internshippet, hvor jeg kunne kombinere dette ønske med et arbejde i en innovativ, international virksomhed i vækst.

Hvordan foregår ansøgningsprocessen?

Jeg søgte stillingen via et opslag her på Altandetlige og blev kaldt til samtale på baggrund af CV, karakterer og ansøgning. Da afdelingen søgte flere interns var processen at alle kandidater var inviteret til en rekrutteringsdag. Dagen bestod af en engelsktest, en Excel-test, samtale med to analytikere, samt med chefen for afdelingen og derefter en case man skulle løse med de andre kandidater. Senere på aftenen blev jeg ringet op og fik tilbudt en stilling.  

Hvad består dit job i?

Mit job består i at udarbejde finansielt materiale til ledelsen om udviklingen i Novo Nordisk, der danner grundlag for strategiske beslutninger. Mit fokus ligger på marketing delen af virksomheden, hvor en del af tiden går med udarbejdelse af analyser og rapportering af de projekter, der står for at kommercialisere Novo Nordisks produkter, deriblandt lancering af nye produkter på eksisterende eller nye markeder. Der er mange interessenter man skal kommunikere med rundt omkring i organisationen, samtidig med at man har en hvis eksponering overfor ledelsen. Dertil kommer der ad-hoc analyseopgaver og projekter på tværs af afdelingerne i CFP. Mine arbejdsværktøjer er hovedsagligt Excel og PowerPoint.

Havde du relevant erhvervserfaring da du fik stillingen?

Jeg har tidligere arbejdet i DONG Energy og Nykredit. Arbejdsmæssigt er der ikke mange paralleller at drage, men erfaringen fra at arbejde i en stor virksomhed, og evnen til at sætte sig ind i kompliceret stof og kommunikere det videre, har jeg kunnet tage med mig.

Hvilke fag har været mest relevant for dig? - herunder bestemte valgfag der er gode?

Det er mest de finansielle og strategiske fag der har været relevante, såsom Corporate Finance, som jeg tog på udvekslingsophold, og Strategic Management, som jeg havde som valgfag. Dertil kommer den analytiske tilgang til problemløsning, samt den talforståelse man får fra studiet.

Hvad er det bedste ved dit internship?

Jeg synes noget af det bedste ved jobbet, er de ambitiøse mennesker jeg arbejder sammen med i Novo Nordisk og specielt i CFP. Afdelingen er ung og det er altid sjovt at komme på arbejde. Indlæringskurven har været stejl og hver dag har jeg lært noget nyt om organisationen. Man får en virkelig god indsigt i Novo Nordisk koncernen og forretningsforståelse på tværs af værdikæden. Der bliver gjort meget for ens udvikling, heriblandt kurser specifikt rettet mod interns og studenter, samt adskillige tilbud for at lære andre steder af virksomheden bedre at kende. Man får ansvar efter initiativ og får mulighed for at drive sine egne projekter, såfremt man viser ambitionerne og færdighederne til det. Desuden får man som led i intershippet, tildelt en mere erfaren kollega som mentor, der fungerer som sparringspartner der giver feedback forløbet igennem. Jeg har desuden fået et stort netværk ikke blot i min afdeling, men også andre steder i organisationen. Slutteligt skal det nævnes, at internshippet giver mulighed for fastansættelse efter endt studie, såfremt der er et gensidigt ’match’, både professionelt og personligt.  

Er der fryns og sociale arrangementer på arbejdspladsen?

Som nævnt er der en del kurser og workshops som man kan tilmelde sig. Derudover er der mange sociale arrangementer i afdelingen, som er alt fra julefrokoster og nytårsfester, til aktiviteter og middag for at fejre et afsluttet projekt. Hvis der arbejdes til sent om aftenen, bestilles der mad udefra.

Kan du se dig selv arbejde videre hos Novo eller med dette arbejdsområde, når du er færdig?

Jeg kan godt se mig selv arbejde videre i Novo Nordisk når jeg er færdig. Jeg synes farmaindustrien er virkelig interessant, og Novo Nordisk er en meget spændende virksomhed at arbejde i. Her synes jeg specielt CFP er et godt udgangspunkt, da man får et utrolig godt indblik i organisationen på et strategisk niveau. CFP har desuden en god ’trackrecord’ for at eksportere medarbejdere til resten af Novo Nordisk, hvilket tiltaler mig meget. Derudover er der i Novo Nordisk rigtig gode muligheder for at arbejde udenlands i stort set hvilken verdensdel man ønsker, da Novo Nordisk har afdelinger i næsten hele verden.

Corporate Financial Planning søger netop nu nye interns til efteråret:

Corporate Financial Planning

Risk Office

Tags: #praktik  #Novo Nordisk  #internship  #Novo  #intern  #stud.polit 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om