20. December

Jesper Fries

Hvem skjuler sig bag dagens låge? I dag fortæller nykronet redaktionsmedlem og førsteårs-polit Jesper Fries om sine juletraditioner og yndlingsjulekalender.

Hvordan skal du fejre jul i år?

Julen skal som altid fejres i Jylland, nærmere bestemt barndomshjemmet i Århus, hvor den sædvanlige skare af den tættest familie møder op.

Hvilken pakke håber du allermest du finder under juletræet? 

Jeg er som udgangspunkt ikke så god til at få lavet en ønskeseddel, så håber egentlig bare på nogle gode overraskelser, som jeg så forhåbentligt lige står og mangle uden helt at være klar over det.  

Hvilken sang vælger du når der skal danses rundt om juletræet?

Generelt er jeg lidt fan af de gamle traditionelle sange, så "Julen har bragt velsignet bud" kunne jeg bestemt godt finde på at vælge.

Hvad står menuen på hos dig juleaften? 

Det er en dejlig klassisk omgang julemad: And, kartofler (alm. og brune selvfølgelig,), rødkål og så ellers masser af brun sovs! Derudover får vi altid flæskesteg den 23., så der er tilmed altid lidt rester derfra. Til sidst serveres der selvfølgelig risalamande med varm kirsebærsovs.

Hvad er din mest påskønnede juletradition?

Jeg må nok være lidt kedelig og traditionel og derfor sige julemaden. Mine tænder løber simpelthen i vand hvert år anden, rødkålen og kartoflerne bliver serveret foran mig. De efterfølgende juledage med diverse julefrokoster tæller bestemt også til den positive side. 

Hvis du kunne få opfyldt et ønske af økonomisk karakter hvad skulle det så være?

Jeg tror vi er ude i, at på magisk vis at komme til at forstå hele pensum i løbet af juledagene.

Hvad er din yndlingsjulekalender på TV?

Her er der absolut ingen tvivl. Min alle tiders yndlingsjulekalender er klart "Bamses julerejse." Må godt nok erkende, at det efterhånden er en del år siden den er blevet set, men som lille var jeg helt skudt  i den, og den står stadig klart i erindringen.

Hvad er den bedste julegave, du nogensinde har fået?

Uha det er en svær en, men mit første spil FIFA til computeren (FIFA 2000), må nok alligevel rangere højest - synes det var det fedeste nogensinde, at jeg selv kunne sidde og styre en fodboldkamp. De efterfølgende dage blev også intenst brugt bag skærmen, og tror lidt mine forældre fortrød at have givet den gave.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger