8 LaTeX pakker du bør kende (og bruge)
Jeg har lavet in liste med 8 latex pakker som vil gøre..
Nobelprisen i økonomi - for 40 år siden
“We must look at the price system as such a mechanism for communicating information if we want to understand its real function..."

Bag om altandetlige.dk

Siden vi gik i luften d. 29. april 2009, har Altandetlige.dk stået for at forsyne stud.polit.'erne ved Københavns Universitet med relevante nyheder og information, samt mere generelle artikler for alle med en interesse for økonomi. Dengang som nu har formålet være at skabe en fagøkonomisk debatplatform, hvor brugerne kan kommentere på alle artikler og blogindlæg. Vi har altid sat brugerne i højsædet. De har endda valgt vores navn, der blev foreslået af stud.polit. Dan Thor Larsen, i en konkurrence på siden hvadskalvihedde.dk.

I dag har Altandetlige.dk vokset sig stor af en fireårig at være og indeholder udover artikler også quick-polls, kalender, et spændende blogunivers, en højtelsket jobsektion, en flittigt benyttet bogbørs, et til tider glødende debatforum og som det nyeste skud på stammen et legatsystem, hvor man kan skabe overblik i sine legatansøgninger.

Redaktionsmedlemmer


Anders Park Egedal

Anders Park Egedal

Anders er redaktionens nyhedshaj. Han er tilknyttet Berlingske og holder skarpt øje med instituttets hjemmeside. Dermed bringer han relevante beskeder og nyheder videre til de studerende. Desuden er Anders fuld af idéer, og flere af Altandetlige.dk’s succesfulde arrangementer og tiltag kan spores tilbage til vores fynske redaktionsmedlem.

anders AT altandetlige DOT dk


Anette Halmind

Anette Halmind

Anette er også en af de erfarne kræfter på redaktionen og har gennem tiden været inde over mange forskellige dele af Altandetlige.dk. I skrivende stund har hun ansvaret for økonomien bag siden og står desuden for at planlægge det store brag af en julefrokost, der stables på benene hvert år.

anette AT altandetlige DOT dk


Anna Cecilie Friis Bach

Anna Cecilie Friis Bach

Anna er kommet til redaktionen for nylig, vi glæder os meget over at hun har kastet sine gode kræfter mod redaktionen.

anna AT altandetlige DOT dk


Anne Nylev

Anne Nylev

Anne er sidens mest erfarne skribent og hun har altid en skæv vinkel i ærmet. Hendes evne til at dække særligt arrangementer på en levende måde, giver de studerende en undskyld for at blive i sofaen. Anne var midlertidig udlånt til Berlingske Business under et udlandsophold, men skaber nu igen god stemning i redaktionen.

anne AT altandetlige DOT dk


Bjarke Modvig Lumby

Bjarke Modvig Lumby

Bjarke er fantastisk til detaljerne og sørger på den måde for, at brugerne så sjældent som muligt løber ind i fejl. Igennem tiden har han fundet hundredvis af tekniske knuder på Altandetlige.dk. Efter hans plads på vinderholdet til julefrokosten 2011 nyder han stor respekt blandt de øvrige redaktionsmedlemmer. Hvis du skal imponere Bjarke skal du servere hans signatur drink: Gin og tonic.

bjarke AT altandetlige DOT dk


Dan Thor Larsen

Dan Thor Larsen

Dan er navngiver til Altandetlige.dk og har været med i redaktionen siden dens spæde start. Ud over at være ansvarlig for at tage temperaturen på diverse emner på sidens quick-poll er Dan fantastisk god til at vende ting på hovedet og anskue problemer og artikler fra nye vinkler.

dan AT altandetlige DOT dk


Ditlev Vang Wildt

Ditlev Vang Wildt

Ditlev har en svaghed for mikroøkonomi og matematik. Inspirationen til sjove indslag i hverdagen søger han hos blandt andre Steven D. Levitt og Tim Harford, som begge har en prominent plads på bogreolen. Som økonomiansvarlig i politrådet og god erfaring med bogholderi fra tidligere jobs er Ditlev et redaktionsmedlem med styr på tingene. Når økonomien bliver lagt på hylden er han yderst musikinteresseret og lytter helst til Hans Zimmer eller Tuomas Holopainen.

ditlev AT altandetlige DOT dk


Jakob Saugbjerg Kristensen

Jakob Saugbjerg Kristensen

Jakob startede på polit på grund af Altandetlige.dk. Da han var i tvivl om han skulle læse Mat-Øk eller polit spurgte han til råds i forum’et, hvor kyndige læsere fik ham overbevist om at polit selvfølgelig var det rigtige valg. Siden da har Jakob blandt andet “betalt tilbage” ved at klæde nystartede polit’er på i bogkøbs junglen med sine populære pensumhjælp artikler.

saugbjerg AT altandetlige DOT dk


Johan Mathiesen Dam

Johan Mathiesen Dam

Johan brænder for at lave events for de studerende og er blandt andet en af folkene bag Altandetlige Cup. Med hans position i Polit-rådet har han ofte en koordinerende rolle, ved at holde redaktionen på linje med resten af studiet. Desuden deler han gerne ud af de links han opsamler på nettet i linksektionen.

johan AT altandetlige DOT dk


Katrine Bremholm Kokfelt-Pedersen

Katrine Bremholm Kokfelt-Pedersen

Blandt andet er Katrine kvinden der sørger for at der kommer interessant stof på Altandetlige.dk rettet direkte mod de første årgange på polit.

katrine AT altandetlige DOT dk


Lene Troen Lundgaard

Lene Troen Lundgaard

Lene er ex-studerende i kontrabas på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og bringer derfor for alvor diversitet ind i redaktionen. Hun har mange projekter og skriver bredt om blandt andet arrangementer og andre tips til de studerende. Derudover er Lene en flittig idé-udvikler i redaktionen. Idéerne bliver ekstra gode når hun får lov til at folde sig ud, over en god flaske vin.

lene AT altandetlige DOT dk


Mads Rahbek Jørgensen

Mads Rahbek Jørgensen

Mads begyndte på polit i sommeren 2012. I et forsøg på at free-ride sig til en kop kaffe fik han forvildet sig med til et redaktionsmøde - en ting tog den anden, og nu skriver han om løst og fast.

mads AT altandetlige DOT dk


Maria Kjeldsen

Maria Kjeldsen

Maria har mange opgaver bag tæpperne og er blandt andet det vigtige ansigt mod Altandetlige.dk's partnervirksomheder. Med sit talent for organisation og planlægning sørger hun for at der er struktur på sidens aktiviteter.

maria AT altandetlige DOT dk


Patrick Kofod Mogensen

Patrick Kofod Mogensen

Patrick deltager bredt på siden, men hans passion ligger i communitydelen af Altandetlige.dk. Som flittig debattør er han med når bølgerne går højest, hvor han både bidrager og holder debatten på sporet. Patrick står bag flere praktiske guides, som hjælper de studerende videre med konkrete problemstillinger.

patrick AT altandetlige DOT dk


Peter Juel Jensen

Peter Juel Jensen

Peter er en af af de to, der i sin tid startede Altandetlige.dk, Han har siden da brugt mange timer foran skærmen som sidens tekniske mand. Han har en stærk passion for gøre (online) livet nemmere for politterne. Desuden sørger han for at udrydde sidens bugs og kan efterhånden matche samtlige redaktionsmedlemmer med deres browser type.

peter AT altandetlige DOT dk


Thomas Motzfeldt

Thomas Motzfeldt

Thomas er blæksprutten, der samler trådene fra redaktionen og sørger for at tingene kører. Han er kendt for at være online det meste af døgnet og sidder for enden af både Altandetlige.dk's mailboks og telefon. Hvis du ikke er til e-mails er Thomas altid klar på en dyst bordfodbold i cafelittén.

thomas AT altandetlige DOT dk

Tip os

På Altandetlige.dk er vi altid interesseret i brugernes tip om nyheder, arrangementer og andet, der rører sig på studiet og i ”økonomi-universet.”

Ethvert tip kommer direkte ind i redaktionens administrationssystem og bliver læst af et redaktionsmedlem, inden det bliver lagt online.

Tips er altid velkomne på nyt@altandetlige.dk.

Redaktionsmøder

Redaktionsmøderne på Altandetlige.dk ligger som regel den 2. onsdag eller torsdag i måneden og varer fra 17.15 til 19-tiden. Vi mødes over en kop kaffe og et styk kage på en café et sted i byen og diskuterer den sidste måneds aktivitet og planlægger fremadrettet, hvad der skal ske på siden.

Det er ganske uforpligtende at deltage, og du er selvfølgelig også velkommen. Hvis du har lyst til at være med, så skriv en mail til nyt@altandetlige.dk.. Så sørger vi for, at der også er plads til dig.