Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Miljø- og Fødevareminsiteriet søger analytisk stærk studentermedhjælp til kontor Analyse, Forskning og Digitalisering

Miljø- og Fødevareministeriet

Studerer du økonomi eller lignende og vil du gerne arbejde med økonomiske analyser i spændingsfeltet mellem miljø og landbrug? Så kan du blive en del af kontoret for Analyse, Forskning og Digitalisering.

I Miljø- og Fødevareministeriet sikrer vi regeringen det bedst mulige grundlag for en miljø-, fødevare- og landbrugspolitik, der beskytter og udvikler miljø og velfærd på et fagligt solidt og helhedsorienteret grundlag til gavn for nuværende og kommende generationer. Vi er en stor koncern, der med vægt på faglighed, troværdighed og professionel drift finder helhedsorienterede løsninger på fremtidens udfordringer i et åbent og tæt samarbejde med omverdenen.

Om kontoret  

Du vil blive ansat i kontoret `Analyse, Forskning og Digitalisering´, som er et bredt kontor med ansvar for bl.a. økonomiske analyser, forskningsbaseret myndighedsbetjening, procesoptimering og ministeriets digitaliseringsstrategi. Kontoret rummer samlet 22 personer opdelt på tre teams, der alle arbejder på tværs af hele ministeriet. Du vil indgå i det økonomiske analyseteam, som blandt andet arbejder med samfundsøkonomiske analyser og effekter af politiske tiltag. Teamet dækker den økonomiske side af en bred portefølje af emner og arbejder for eksempel med landbrugets økonomi, miljøregulering af virksomheder, cirkulær økonomi, skovbrug, landbrugets rammevilkår, støjregulering, kystsikring, biodiversitet, luftforurening til human ernæring.

Udover arbejdet i det økonomiske analyseteam omfatter stillingen også en månedlig afrapportering af ledelsesinformation vedr. ministeriets sagsgange.

Om jobbet 

Vi søger en student, der interesserer sig for de økonomiske konsekvenser af politik indenfor miljø- og landbrugsområdet og at bringe denne viden i spil ift. presse, politikudvikling mv. Eksempler på konkrete opgaver kunne være:

  • Bearbejdning af økonomiske data og formidling af økonomiske statistikker og nøgletal  
  • Videreformidling af rapporter og publikationer fra universiteter, andre ministerier, internationale organisationer og lignende  
  • Bidrage til samfundsøkonomiske analyser af konkrete politiske tiltag 
  • Ledelsesinformation og afrapportering.  

Kvalifikationer 

Du er kommet et stykke i dit studie, dvs. du har bestået 4. semester. Vi lægger vægt på, at du studerer noget, hvor økonomi udgør et væsentligt element, f.eks. jordbrugsøkonomi, miljøøkonomi, polit, oecon eller lignende, og det er en fordel, hvis du har kendskab til anvendt økonomisk analyse samt interesserer dig for miljø-, fødevare- og landbrugspolitik. Det vil ligeledes være en fordel, hvis du har et godt kendskab til Excel.

Vi forventer, at du har analytisk sans, kan arbejde selvstændigt samt indgå i et team, og at du har et stort drive med fokus på resultater og kvalitet i dit arbejde. Det er en forudsætning, at du mestrer flydende dansk, både mundtligt og skriftligt.

Vi tilbyder 

Et spændende job i et godt arbejdsmiljø tæt på de øverste beslutninger i ministeriet. Du vil både få indsigt i miljø- og landbrugspolitikken samt indsigt i de processer, der driver arbejdet i ministeriet og på Slotsholmen.

I Miljø- og Fødevareministeriet har du gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima. Det karakteriserer Miljø- og Fødevareministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet.

Arbejdstiden er gennemsnitlig 15 timer om ugen med gode muligheder for at tilrettelægge arbejdstiden fleksibelt, både i ugen og i forhold til eksamensperioder.

Ansættelsesforhold 

Ansættelse sker i henhold til gældende organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK) i statens tjeneste. Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner, og tjenestestedet er departementet i Slotsholmsgade i København.

Yderligere oplysninger fås hos specialkonsulent Maria Klint Thelander på tlf. 91 36 58 47 eller student Mathilde Mammen 50 86 56 49.

Sådan søger du 

Find opslaget på www.mim.dk/ministeriet/attraktiv-arbejdsplads/ledige-jobs/ og   søg stillingen elektronisk ved at trykke på ”Søg stillingen” nederst. Vi skal have dine oplysninger plus ansøgning og CV senest den 22. maj 2017.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 22.

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Miljø- og Fødevareministeriet

Geografi

København K

Ansøgningsfrist

22 maj 2017

Søg jobbet

Find opslaget på www.mim.dk/ministeriet/attraktiv-arbejdsplads/ledige-jobs/ og søge stillingen elektronisk ved at trykke på ”Søg stillingen” nederst I opslaget. Vi skal have dine oplysninger plus ansøgning og CV senest den 22. maj 2017.