Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Økonomer til Makroøkonomisk Analyse

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Er du blandt de bedste i din årgang? Og vil du fortsætte din faglige og personlige udvikling i selskab med nogle af landets bedste økonomer?

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er komplekse og udfordrende og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Hos os får du 150 af landets dygtigste økonomer som dine nye kollegaer. Sammen laver vi dybdegående analyser inden for makro-, monetær og finansiel økonomi.

Skab værdi for det danske samfund
Som økonom omsætter du din faglige viden til håndgribelig værdi. Din overordnede opgave vil være at overvåge og vurdere udviklingen i dansk og international økonomi og politik og dermed bidrage til grundlaget for Nationalbankens anbefalinger til den økonomiske politik. Du vil deltage i formidlingen af analyser og anbefalinger i publikationer og præsentationer, fx i forbindelse med pressemøder.

Arbejdet skifter mellem opgaver med korte deadlines og større analyser, der løber over længere tid. Du får hurtigt stort ansvar for egne analyser og præsentationer. Aktuelle emner er fx prisudviklingen på boligmarkedet, et stadigt strammere arbejdsmarked og de nye strømninger i den internationale økonomi.

Formidling i fokus
Nationalbanken er i en løbende proces for at komme tættere på vores interessenter, ministerier, politikere, banker, internationale organisationer og befolkningen. Det giver dig mulighed for at sætte dit præg på, hvordan vi formidler vores viden.

Gør din viden værdifuld
Hos os træder du ind til udvikling og opgaver, du ikke får andre steder. Vi skal omsætte viden til værdi til gavn for det danske samfund. Som medarbejder skal du bruge dine evner og bygge videre på din viden. Vi har fokus på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel vejledning.

Hør Anne fortælle om arbejdet i Nationalbanken.

Medbring dit initiativ, dine ambitioner og din stærke nationaløkonomiske baggrund
Din viden gør forskellen. Derfor stiller vi høje faglige krav til dig. Du kan være nyuddannet kandidat eller Ph.d, eller måske har du nogle års erfaring på arbejdsmarkedet. Jobbet kræver, at du er blandt de bedste på dit felt, og at du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk.

Du lykkes i stillingen, fordi du har modet til at bidrage med gode ideer og ikke mindst træffe valg på baggrund af dine ideer. Og din viden er værdifuld for dine kolleger. Derfor skal du kunne samarbejde, så vi kan få alle vigtige vinkler med, når vi dykker ned i analyserne. Vi arbejder i tæt dialog med kollegaer i andre centralbanker og i danske og internationale organisationer, og der er gode muligheder for international udstationering.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Martin Nygaard Jørgensen, chef for Makroøkonomisk Analyse, på tlf. 3028 6074 / 3363 6573, 
mnj@nationalbanken.dk.

Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511, 
dkv@nationalbanken.dk.

Ansøgning
Ansøg med kopi af relevante eksamenspapirer senest fredag 2. juni 2017.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

02 juni 2017

Søg jobbet

Søg jobbet online