Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

NYUDDANNET KANDIDAT TIL FINANSIELLE REGNSKABER

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Danmarks Nationalbank arbejder for at sikre Danmark en robust økonomi og har dermed et samfundsansvar, der bringer mange spændende arbejdsopgaver med sig. Du bliver i Virksomhedsservice Regnskab en del af det team, der blandt andet står for at analysere og levere de tal, som ledelsen sender ud til hele Danmark.

Jobbet
Virksomhedsservice Regnskab (VS-Regnskab) har ansvaret for udarbejdelse af bankens årsregnskab og har som hovedopgave at understøtte forretningen med de nødvendige regnskabsmæssige kompetencer, samt indsamle og kvalitetssikre data fra de forskellige kilde- og forretningssystemer. Det kan indebære alt fra løbende rapportering, afstemninger, kvalitetssikring af store datasæt og i særlig grad optimeringsopgaver til gavn for hele banken.

Da Nationalbanken er midt i en forandringsproces, vil du samtidig opnå en bred nationalbankforståelse, da du løbende vil få nye arbejdsopgaver. Nationalbanken implementerede i 2015 et nyt porteføljestyringssystem Calypso, og i foråret 2018 implementeres et nyt betalingssystem Kronos2, som blandt andet skal håndtere hele banksektorens transaktioner og mellemværender. Hertil kommer at andre systemer løbende ændres og opgraderes. Det er VS-Regnskabs opgave, at sikre at alt forretningsdata falder korrekt på plads i vores løbende rapporteringer, og du vil derfor naturligt få en nøglerolle i implementeringen af det nye systemlandskab.

Vi tilbyder
Du får udfordrende arbejdsopgaver med selvstændigt ansvar og gode muligheder for udvikling af analytiske og formidlingsmæssige kompetencer. Jobbet indebærer en stor kontaktflade internt i Nationalbanken, da de andre afdelinger på meget forskellig vis er afhængige af de tal, der behandles i VS-Regnskab. Du bliver en del af et team af p.t. 10 engagerede og fagligt kompetente kollegaer. Vores arbejdsmiljø er fleksibelt med stor fokus på sparring og samarbejde. Danmarks Nationalbank er i en udviklingsfase med mange nye tiltag og forandringer, og du kan derfor være sikker på at få en interessant og udfordrende hverdag med masser af muligheder for videre udvikling både fagligt og personligt.

Som nyuddannet økonom bliver du en del af Nationalbankens Central Banking Economist Programme. Der er tale om et to-årigt program, som har til formål øge kendskabet til bankens kerneområder og skabe netværk for dermed at øge dynamikken på tværs af banken. Programmet indeholder bl.a. faglige dage, kurser, mentorordning og afsluttes med en projektopgave og et diplom.

Din profil
Du er nyuddannet cand. oecon., cand.polit. eller cand.merc. og har derudover gerne et par års erfaring indenfor regnskab/bogholderi (fx som studiejob). Du har lyst til at lære regnskab i en finansiel virksomhed som disciplin, herunder at arbejde med finansielle instrumenter, store datasæt og kvalitetssikring af tal. Du kan lide at have et stort kontaktnet og kan møde kollegaerne på "deres banehalvdel". 

Du vil i høj grad komme til at arbejde med porteføljestyringssystemet Calypso, betalingssystemet Kronos2 og Dynamics Axapta. Du behøver ikke at have arbejdet med systemerne eller finansielle regnskaber før, men du har interesse i regnskab som fag og har flair for at gennemskue komplekse processer og problemstillinger. Du er erfaren i at arbejde med store datasæt i Excel, hvorfor kendskab til VBA og eventuelt R eller lignende programmeringssprog vil være en fordel. Du arbejder struktureret og analytisk både på egen hånd og i samarbejde med andre. Samarbejde på tværs af huset og i sektionen er utroligt vigtigt, hvorfor det er afgørende, at du som person er nysgerrig, positiv, åben og har let ved at samarbejde med både ledere og medarbejdere.

Vil du vide mere
Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Chef for Regnskab Karina Harpsøe tlf. 2220 2502 eller ksh@nationalbanken.dk. Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår eller banken som arbejdsplads er du velkommen til at kontakte HR Partner Jens Erik Larsen, tlf. 3363 6502 eller jel@nationalbanken.dk.

Ansøgning

Ansøg med relevante eksamenspapirer og CV senest mandag 7. august 2017.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

07 august 2017

Søg jobbet

Søg jobbet online