Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering søger økonom til konsekvensberegninger og registeranalyser på beskæftigelsesområdet

Beskæftigelsesministeriet

Fuldtidsstilling

Har du interesse for arbejdsmarkedsområdet? Vil du beregne konsekvenserne af at ændre det danske arbejdsmarked? Og vil du bidrage til politikudvikling på beskæftigelsesområdet gennem registerbaserede analyser? Så er du vores nye kollega i Analyseteamet i Center for Viden og Analyse.  

 Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked
I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere, de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt, hvad vi beskæftiger os med, kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til en administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker. 

Du kan læse mere om os på www.star.dk.  

Kom tæt på den politiske proces
Du bliver en del af Analyseteamet i Center for Viden og Analyse. Her understøtter vi det policy-forberedende arbejde med fx økonomiske konsekvensberegninger, data og statistikker, større analyser, implementering og opfølgning på beskæftigelsesindsatsen og reforminitiativer, overvågning af udviklingen på arbejdsmarkedet samt opsamling af viden om effekterne af beskæftigelsesindsatsen og ydelsessystemet.   

Dine konkrete ansvarsområder og arbejdsopgaver sammensætter vi på baggrund af din faglig profil, men blandt de mulige opgaver kan vi især fremhæve:

 • konsekvensberegninger til brug for politikudvikling på beskæftigelsesområdet, herunder i forbindelse med større reformer og sekretariatsbetjening af kommissioner og udvalg  
 • registerbaserede analyser, herunder økonometriske effektanalyser, af specifikke elementer i beskæftigelsesindsatsen eller ydelsessystemet  
 • betjening af minister og departement i relation til regeringssamarbejdet, politiske forhandlinger og folketingsarbejde  
 • samarbejde med andre ministerier, beskæftigelsesregioner, kommuner og interesseorganisationer med aktier i beskæftigelsesområdet.  

Bliv vores nye kollega
Vi forestiller os, at du:  

 • er uddannet cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon. eller lignende  
 • har stor interesse for arbejdsmarkedsområdet  
 • har erfaring med økonomiske konsekvensberegninger på det offentlige område  
 • har kendskab til registerdata på arbejdsmarkedsområdet, herunder DREAM-registret  
 • har kendskab til registerbaserede analyser og gerne erfaring med økonometriske metoder  
 • har politisk interesse og kan tænke analysearbejde ind i en politisk kontekst  
 • er stærk i skriftlig og mundtlig kommunikation og kan formidle vanskeligt stof på en lettilgængelig måde  
 • kan bevare overblikket, sansen for detaljen og det gode humør - særligt når det går stærkt.  

Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.  

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.  

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter hurtigst muligt eller senest den 1. oktober 2017.  

Du ansættes som fuldmægtig i henhold til overenskomst for akademikere i staten. 

Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Peter Truels Nielsen på tlf. nr. 7221 7777.  

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5012.  

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.  

Send din ansøgning elektronisk via linket. Vi skal have din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest søndag den 13. august 2017.  

  Vi forventer at afholde samtaler i uge 33 og 34.  
 

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Beskæftigelsesministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

13 august 2017

Søg jobbet

Søg jobbet online