Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Økonom (gerne ph.d.) til Finansiel Stabilitet

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Vil du være med til at bygge et stærkt kvantitativt fundament for Nationalbankens vurderinger af risici i den finansielle sektor?

Jobbet
I sektionen Systemisk Risiko Analyse og Politik (del af afdelingen Finansiel Stabilitet) udvikler vi kvantitative modeller til analyse af systemiske risici. Vi har en unik adgang til data om hele den danske finansielle sektor på et højt detaljeringsniveau. Målet for vores arbejde er at sikre Danmark en robust økonomi. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Vi lægger stor vægt på aktiv sparring og ideudveksling med vores eksterne interessenter; banker, universiteter og andre centralbanker og præsenterer vores arbejde både nationalt og internationalt. 

Vi tilbyder
et fagligt udfordrende job med varierende arbejdsopgaver af høj samfundsmæssig relevans, hvor du i et godt fagligt og socialt miljø arbejder tæt sammen med afdelingens øvrige økonomer. Vi lægger vægt på, at du er med til at præge og videreudvikle dit arbejdsområde.

Din profil
Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi, matematik-økonomi eller tilsvarende. Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk. Du har en solid værktøjskasse af kvantitative metoder, og måske har du erfaring med big data og machine learning. Erfaring med at publicere i internationale økonomiske tidsskrifter vil være en fordel men ikke et krav.  Med din kreative tankegang kan du se kendte problemstillinger fra nye vinkler, og du har den nødvendige disciplin til at omsætte dine ideer til anvendelige analyser, anbefalinger og værktøjer. Skal du have succes, får du også brug for dit engagement, din lyst til at tage initiativ samt ikke mindst din evne til at samarbejde bredt både i forhold til konkrete opgaver og i forhold til mere overordnede faglige diskussioner.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chef for Systemisk Risiko Analyse og Politik Thomas Sangill på tlf. 6169 7766, thsa@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR-partner Jens Erik Larsen på tlf. 3363 6502, jel@nationalbanken.dk.

Ansøgning
Ansøg med relevante eksamenspapirer senest søndag 22. oktober 2017.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

22 oktober 2017

Søg jobbet

Søg jobbet online