Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Skatteministeriet søger en student til policyudvikling og analyse

Skatteministeriet

Vil du arbejde i krydsfeltet mellem analyse, politikudvikling og samfundsøkonomi? Er du ambitiøs på egne og samfundets vegne? Så er du måske vores nye studentermedarbejder. 

I Skatteministeriet arbejder vi med store tal, store linjer og store ambitioner. Vi tager hver dag ansvar for den store indflydelse, vores arbejde har på danskernes liv. Som medarbejder i Skatteministeriet er du med til at skabe fundamentet for finansieringen af Danmark. Her får du stort ansvar og faglige udfordringer med format. 

Om jobbet  

Kontoret Økonomisk Politik & Analyse søger en studentermedarbejder, der vil arbejde med policyudvikling og analyse inden for økonomisk politik, strukturpolitik og skattesystemet. Dine opgaver vil spænde over et bredt område inden for kontorets virkefelt. Dine arbejdsopgaver vil variere alt efter din faglige profil og vil blandt andet kunne omfatte:  

  • anvendelse og databehandling af bl.a. registerdata til policyudvikling og samfundsøkonomiske analyser. 
  • bidrag til notater, analyser svar på spørgsmål fra Folketinget og svar på henvendelser til skatteministeren. 
  • bidrag til præsentationer, oplæg og borgersvar mv. 

Vi tilbyder en studentermedarbejderstilling i regeringens politiske maskinrum, en stejl læringskurve inden for særligt anvendelse af statistik (ikke mindst registerdata) og samfundsøkonomi samt arbejdsopgaver knyttet til betjening af skatteministeren og Folketinget. 

Du vil blive en del af et team, hvor der – udover dig – er to andre studentermedarbejdere. Teamet har tilknyttet en fast studenteransvarlig, der sikrer, at I får mere ansvar i takt med jeres faglige udvikling. 

Økonomisk Politik & Analyse har en koordinations- og analyserolle i forhold til Skatteministeriets policyudvikling og analyseprojekter i samarbejde med ministeriets øvrige kontorer og andre økonomiske ministerier. Vi servicerer dagligt skatteministeren og regeringen i forbindelse med policyudvikling på skatteområdet, fx ifm. bidrag til Tryghed for boligejerneJobreform fase II og Erhvervs-og iværksætterudspillet. Derudover udarbejder kontoret registeranalyser på lovmodellen, der bl.a. bruges til at servicere Folketinget og til at udarbejde den årlige Skatteøkonomiske Redegørelse. Endvidere forbereder og koordinerer kontoret beslutningsoplæg til regeringens betydningsfulde økonomiudvalg og koordinationsudvalg.  

Kontoret består af 20 dygtige kolleger – primært økonomer og statskundskabere – med et arbejdsmiljø præget af højt engagement. Vi har en uformel omgangstone og gør en dyd ud af, at det skal være sjovt at gå på arbejde – også på tidspunkter, hvor der skal leveres med kort aftræk. 

Om dig 

Du er stud.polit, stud.oecon, stud.scient.pol eller lignede (minimum bestået 2. semester) med gode faglige resultater inden for økonomi og metode, som du evner at anvende i praksis. Vi lægger vægt på, at du er omhyggelig med talbehandling, har gode skriftlige formuleringsevner og en stærk analytisk sans. Du skal kunne samarbejde i teams og arbejde selvstændigt. Derudover er du ambitiøs, ansvarsbevidst og udviser et stort engagement i dit arbejde.  

Om at arbejde i Skatteministeriet  

Skatteministeriets arbejde har indflydelse på alle danskeres liv og på al offentlig finansiering. Og med stor indflydelse følger stort ansvar. Vores arbejde skal leve op til de højeste faglige standarder, og vi skal være både dybt fagligt specialiseret og have blik for hele samfundets behov.  

I Skatteministeriet hjælper vi hinanden og samarbejder i hele koncernen om at løfte kvaliteten i alt, hvad vi gør. Høje ambitioner og fælles mål om integritet og transparens er kernen i vores arbejde. Vi har et stort fokus på ledelse og på udvikling af alle ansatte, professionelt såvel som menneskeligt. I ministeriet har vi en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for, at vi kan skabe gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen. 

Ansøgning og ansættelse 

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via nedenstående link senest mandag den 23. oktober 2017. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Simon Humberto Krog på tel. 72 37 18 76 (sk@skm.dk) eller specialkonsulent Mads Prisum på tel. 72 37 55 79 (mpr@skm.dk).  

Arbejdstiden er gennemsnitlig 15-20 timer om ugen med mulighed for fleksibilitet i eksamensperioder. Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Skatteministeriets departement på Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.  

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på skm.dk/job. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Skatteministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

23 oktober 2017

Søg jobbet

Søg jobbet online