Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriet søger en dygtig og ambitiøs økonom til arbejdet med udgiftspolitik og offentlige finanser

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Interesserer du dig for udgiftspolitik og offentlige finanser og brænder du for at være tæt på de politiske beslutningsprocesser? Så er en stilling som økonom i Finansministeriets Center for udgiftspolitik og modernisering måske dit næste job.


Om stillingen

Center for udgiftspolitik og modernisering (UPM) varetager koordineringen af den konkrete tilrettelæggelse af udgifts- og finanspolitikken og er dermed helt tæt på de centrale regeringsbeslutninger. Omdrejningspunktet er den årlige udarbejdelse af finansloven, der tilrettelægges inden for de finanspolitiske rammer af budgetloven og udgiftslofterne og de mellemfristede planer. Som et centralt element i tilrettelæggelsen af udgifts- og finanspolitikken bidrager centret til de løbende vurderinger af de offentlige finanser.  

Centrets opgaver omfatter ligeledes den løbende udgiftsopfølgning og udgiftskoordinering samt tværgående udgiftspolitiske analyser mv. Centret er også ansvarlig for at koordinere og videreudvikle Finansministeriets arbejde med modernisering og effektivisering af den offentlige sektor.  

Du vil komme til at indgå i centrets team, der arbejder med offentlige finanser og finanspolitik. Arbejdet omfatter blandt andet bidrag til beslutningsoplæg i forbindelse med tilrettelæggelsen af finansloven og prioriteringer af nye udgiftspolitiske tiltag og løbende vurderinger af de offentlige udgifter i forbindelse med skøn for de offentlige finanser i Økonomisk Redegørelse. Derudover er det centrets ansvar at sikre det samlede overblik over rammerne til det offentlige forbrug og de offentlige investeringer i de mellemfristede planer. 

Dit primære arbejdsområde vil have fokus på de offentlige udgifter til offentligt forbrug og indkomstoverførsler mv. De konkrete arbejdsopgaver aftales med din nærmeste chef ud fra interesser og kvalifikationer. 

Vi søger en økonom, som har lyst til at arbejde i et miljø med meget høj faglighed, skarp og pædagogisk formidling og helt tæt på de politiske beslutningsprocesser i regeringen. Du vil få stort ansvar fra dag ét, en meget stejl læringskurve både fagligt og personligt og mulighed for at præge centrale politiske beslutninger på et fagligt grundlag.  


Om dig
  • Du har en relevant uddannelse fx cand.polit eller cand.oecon med resultater blandt de bedste på din årgang 
  • Du er nyuddannet eller har nogle års relevant erfaring 
  • Du har sans og interesse for både skriftligt og mundtligt at formidle komplekse problemstillinger 
  • Du er grundig og evner at fordybe dig 
  • Du kan håndtere et ofte intensivt arbejdspres og opgaver med korte deadlines 
  • Du er god til at samarbejde 
  • Du brænder for at arbejde med fagligt komplekse problemstillinger helt tæt på de politiske beslutningsprocesser  

Finansministeriets som arbejdsplads

Finansministeriet indtager en central rolle som leverandør af beslutningsoplæg og analyser til brug for fastlæggelse af den økonomiske politik og udgiftspolitikken i Danmark.  

Finansministeriet kan tilbyde et job, hvor du kommer til at arbejde med fagligt komplekse og udfordrende problemstillinger tæt på den politiske beslutningsproces, hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima.  

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kolleger en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet.  

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet ”FM KarriereStart”. Ansættelsesvilkår

Du ansættes som fuldmægtig eller konsulent alt efter erfaring og kvalifikationer efter overenskomst for akademikere i staten. Stillingen ønskes besat snarest muligt.  

Du skal som led i en eventuel samtale være forberedt på at gennemføre en kort skriftlig test med faglige spørgsmål. 


Yderligere oplysninger
For yderligere information om stillingen kontakt udgiftspolitisk chef Kent Harnisch (e-mail kha@fm.dk, tlf. 33 92 26 61) eller souschef Lene Andersen (e-mail lea@fm.dk, tlf. 33 95 55 79). 

Ansøgning

Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem - Tryk på knappen ’Søg stillingen’.  

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. 

Indsend senest mandag d. 11. december 2017. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København K

Ansøgningsfrist

11 december 2017

Søg jobbet

Søg jobbet online