Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

STAR søger økonomer til udvikling og vedligeholdelse af datavarehus

Beskæftigelsesministeriet

Fuldtidsstilling

Vil du være med til at udvikle og vedligeholde vores statistiske datavarehus og vores statistikbank jobindsats.dk? Og kan du analysere og behandle store datamængder samt formidle disse på en på en let forståelig måde?  Så er du måske en af de to fagligt stærke kandidater, som vi søger til Datateamet i Center for Viden og Analyse.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.

Du kan læse mere om os på www.star.dk.   

Vær med til at vedligeholde styrelsens statistiske datavarehus og vores statistikbank jobindsats.dk

I Center for Viden og Analyse er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings videns- og evidensarbejde forankret. I centeret understøtter vi det policy-forberedende arbejde vedrørende økonomiske konsekvensberegninger, gennemfører større analyser og overvåger løbende udviklingen på arbejdsmarkedet.  Derudover indsamler vi data, præsenterer statistikker til brug for både det policy-forberedende arbejde og opfølgning på beskæftigelsesindsatsen og reforminitiativer mv.

Som vores nye økonom bliver du en del af vores Datateam, som består af 16 medarbejdere samt et antal fast tilknyttede eksterne programmører. Datateamets opgaver består blandt andet i at indsamle, validere og præsentere data og statistikker til styrelsens statistikbank www.jobindsats.dk og til styrelsens løbende opfølgning på resultater og effekter af beskæftigelsesindsatsen.

Dine opgaver vil bl.a. være at:

 • have ansvaret for eget dataområde- og statistikker med ansvar for analyse, validering og formidling af data på området
 • skulle understøtte og videreudvikle indsamling af øvrige beskæftigelsespolitiske data
 • udvikle nye statistikker til www.jobindsats.dk samt sikre den løbende drift af de eksisterende statistikker
 • bistå kollegaer i centeret og styrelsens øvrige kontorer med formidling af data til belysning af sager
 • kunne få ansvar for eget selvstændigt projekt på dataområdet
 • bidrage til betjeningen af direktion og departement, herunder udarbejdelse af sagsfremstillinger og projekt- og beslutningsoplæg.

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

 • er cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol. eller lignende
 • er vant til at arbejde i Excel, mens erfaring med databehandling af individdata og store datamængder i SAS eller lignende programmeringssprog vil være en fordel
 • kan sætte dig ind i komplekse problemstillinger og kan formidle disse på en let forståelig måde
 • er dygtig til at analysere og arbejde med store mængder data, herunder data på individniveau
 • har kendskab til datakilder og statistik på beskæftigelsesområdet, og beskæftigelsesområdet generelt.
 • er stærk i såvel skriftlig som mundtlig kommunikation
 • kan arbejde selvstændigt og kan holde flere bolde i luften på en gang
 •  har gode samarbejdsevner og et godt humør.

Vi arbejder med et område, hvor erfaring er en vigtig faktor, men dygtige nyuddannede kan også komme i betragtning til stillingerne.

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Der er to faste fuldtidsstillinger. Vi vil gerne have, at du starter den 1. marts 2018.

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten.

Dit daglige arbejdssted er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Njalsgade 72A, 2300 København S.  

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Klaus Langager på tlf.nr. 7221 7776  (e-mail khl@star.dk) eller teamchef Søren Secher Sejr på tlf. 7221 7773 (e-mail sss@star.dk).

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5272.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest torsdag den 18. januar 2018 kl. 12.00.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 4.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Beskæftigelsesministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

18 januar 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online