Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

STAR søger analytisk økonomistuderende til dataanalyse på arbejdsmarkedsområdet

Beskæftigelsesministeriet

Synes du det er spændende at analysere store datamængder? Og har du erfaring med eller lyst til at arbejde med register- og dataanalyser på arbejdsmarkedsområdet? Så har vi en spændende studenterstilling i Center for Viden og Analyse.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.

Du kan læse mere om os på www.star.dk.

Få fingrene helt ned i store mængder data på arbejdsmarkedsområdet

I Center for Viden og Analyse er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings videns- og evidensarbejde forankret. I centeret understøtter vi det policy-forberedende arbejde vedrørende økonomiske konsekvensberegninger, gennemfører større analyser og overvåger løbende udviklingen på arbejdsmarkedet. Derudover indsamler vi data, præsenterer statistikker til brug for både det policy-forberedende arbejde og opfølgning på beskæftigelsesindsatsen og reforminitiativer mv.

I centeret er vi knap 50 medarbejdere, og du skal indgå i et team på 6 studenter.

Du bliver primært tilknyttet vores Datateam, der står for indsamling, validering og bearbejdning af beskæftigelsespolitiske data. Samtidigt har teamet ansvaret for driften, vedligeholdelsen og udviklingen af statistikker til styrelsens databank www.jobindsats.dk.  

Du skal arbejde tæt sammen med kontorets øvrige studenter og ansatte og du får derfor mulighed for at beskæftige dig med mange forskellige dataanalyseopgaver inden for arbejdsmarkedspolitik.

Dine opgaver vil bl.a. være at:

  • bistå teamet med dataanalyser i SAS ud fra de indberettede data, som danner grundlag for nye statistikker og datagrundlag til teamet og centerets øvrige opgaver
  • hjælpe teamet med foranalyser og øvrige dataudtræk, der kan bidrage til teamet og centerets sager til øvrige kontorer, direktion og departement
  • have ansvaret for faste driftsopgaver, herunder stå for indsamlingen af data, ligesom arbejdet også kan indeholde skriveopgaver samt generel formidling af resultater og analyser.

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

  • er stud.polit., stud.oecon., stud.scient.oecon. eller lignende
  • er fagligt stærk med interesse for arbejdsmarkedspolitik og registeranalyser i SAS eller lignende programmeringssprog
  • har en analytisk og systematisk tilgang til opgaverne
  • er grundig og kan arbejde selvstændigt og effektivt.

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi vil gerne have, at du starter hurtigst muligt. Arbejdstiden tilpasses dit studie, og der tages hensyn til eksamensperioder.

Du bliver ansat efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.  

Dit daglige arbejdssted er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Njalsgade 72A, 2300 København S.  

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte teamchef Søren Secher Sejr på tlf.nr. 7221 7773 (e-mail sss@star.dk).

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5272.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest søndag den 21. januar 2018.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 5.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Beskæftigelsesministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

21 januar 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online