Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Skatteministeriet søger økonomer til skattepolitik på person-, pensions-, aktionær- og erhvervsområdet

Skatteministeriet

Fuldtidsstilling

Som økonom i Skatteministeriet er du med til at få de helt store regnestykker til at gå op. Du sætter ord på tal og tal på ord, når sammenhænge og regnestykker skal formidles og forklares. Vores arbejde har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.  

I Skatteministeriet arbejder vi med store tal, store linjer og store ambitioner. Vi tager hver dag ansvar for den store indflydelse, vores arbejde har på danskernes liv. Som økonom i Skatteministeriet vil du være med til at skabe fundamentet for finansieringen af Danmark. Her får du stort ansvar og faglige udfordringer med format.  

Om jobbet som økonom i Skatteministeriet 

Skatteministeriet søger økonomer til blandt andet kontoret Selskab, Aktionær og Erhverv samt kontoret Person og Pension.  

Som økonom i kontoret for selskaber, aktionærer og erhverv vil du skulle arbejde med skatteøkonomiske analyseopgaver og levere input til den økonomiske politik inden for aktionær- og erhvervsbeskatningen. Arbejdet i kontoret spænder bredt. På det seneste har vi blandt andet arbejdet med at sikre et godt beslutningsgrundlag vedrørende den kommende aktiesparekonto, udvidelse af fradraget for virksomhedernes udgifter til forskning og udvikling og beregninger i relation til den internationale indsats mod skattely.  

Kontoret betjener desuden Erhvervsbeskatningsudvalget, der skal analysere samspillet mellem beskatningen af selskaber og aktionærer og komme med forslag til en alternativ indretning af systemet. Kontoret er desuden ved at udvikle en ny generel ligevægtsmodel, der skal beregne effekter af ændringer i beskatningen af erhverv og kapitalafkast. 

Som økonom i kontoret for person og pension består arbejdsopgaverne bl.a. i at analysere og levere input til den økonomiske politik i relation til personbeskatningen (fx topskat og bundskat, personfradrag, befordringsfradrag, personalegoder). På pensionsbeskatningsområdet er kontoret ansvarlig for den skattemæssige behandling af ind- og udbetalinger fra pensionsordninger og for den løbende beskatning af pensionsafkast (PAL-beskatningen). Vi arbejder i den forbindelse også med analyser vedrørende samspillet mellem pensionsudbetalinger og offentlige ydelser. Endelig laver kontoret økonomiske analyser og konsekvensberegninger vedrørende børne- og ungeydelsen og indretningen af lovgivningen om inddrivelse af skatter og afgifter. Vi er tæt involveret, når der i forbindelse med en skattereform eller finanslov overvejes og gennemføres justeringer på disse områder.  

For stillingerne i begge kontorer gælder, at det løbende arbejde omfatter samfundsøkonomiske analyser, provenu- og fordelingsberegninger, forberedelse af lovgivning, besvarelse af folketingsspørgsmål, budgettering af statens indtægter samt udarbejdelse af notater og talepunkter til skatteministeren og departementschefen i et tæt samarbejde med både økonomer og jurister. 

Kontorerne har et indgående samarbejde med de øvrige økonomiske ministerier, og du vil få rig mulighed for at udvikle dig i et inspirerende og stærkt fagligt miljø. 

Om dig 

Du er økonom (cand.oecon., cand.polit. eller lignende) og har solide økonomiske kompetencer. Du interesserer dig for sammenhængen mellem samfundsøkonomi, jura og politik og har blik for den betydning, som skatteområdet har for samfundet. Du har lyst til at arbejde i en organisation, der lægger stor vægt på faglighed, og som hurtigt giver dig et stort ansvar. Endelig har du stort engagement, udpræget gode samarbejdsevner og en positiv indstilling, når tingene går stærkt. 

Hvis du har erfaring inden for ministeriets fagområde eller med arbejdet i en politisk organisation, vil det være en fordel, men både nyuddannede og mere erfarne kandidater tages i betragtning til stillingerne.  

Om at arbejde i Skatteministeriet  

Skatteministeriets arbejde har indflydelse på alle danskeres liv og på al offentlig finansiering. Og med stor indflydelse følger stort ansvar. Vores arbejde skal leve op til de højeste faglige standarder, og vi skal være både dybt fagligt specialiserede og have blik for hele samfundets behov.  

I Skatteministeriet hjælper vi hinanden og samarbejder i hele koncernen om at løfte kvaliteten i alt, hvad vi gør. Høje ambitioner og fælles mål om integritet og transparens er kernen i vores arbejde. Vi har et stort fokus på ledelse og på udvikling af alle ansatte, professionelt såvel som menneskeligt. I ministeriet har vi en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for, at vi kan skabe gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen.  

Ansøgning og ansættelse 

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendes via nedenstående link senest den 1. februar 2018. Der kan indgå tests i rekrutteringsprocessen.  

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef i Person og Pension, Søren Schou, på tlf. 41237706 eller kontorchef i Selskab, Aktioner og Erhverv Merete Godvin Jensen på tlf. 72389589. 

Tiltrædelse efter aftale og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.  

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på skm.dk/job


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Skatteministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

01 februar 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online