Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Økonom (gerne ph.d.) til Finansiel Stabilitet

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Vil du bruge dine stærke evner til kvantitativ analyse til at sikre Danmark en robust økonomi?

Jobbet

I sektionen Systemisk Risiko Analyse og Politik (del af afdelingen Finansiel Stabilitet) udvikler vi kvantitative modeller til analyse af systemiske risici. Vi har en unik adgang til data om hele den danske finansielle sektor på et højt detaljeringsniveau. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Vi lægger stor vægt på aktiv sparring og ideudveksling med vores eksterne interessenter: banker, universiteter og andre centralbanker og præsenterer vores arbejde både nationalt og internationalt. 

Vi tilbyder

et fagligt udfordrende job med varierende arbejdsopgaver af høj samfundsmæssig relevans, hvor du i et godt fagligt og socialt miljø arbejder tæt sammen med afdelingens øvrige økonomer. Vi arbejder bl.a. med netværksmodeller, stresstest af banksektoren og modellering af konkurssandsynligheder for virksomheder. Desuden har vi fokus på at kvantificere effekterne af makroprudentielle tiltag. Vi lægger vægt på, at dine færdigheder bringes i spil, og at du er med til at præge og videreudvikle dit arbejdsområde.

Din profil

Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi, matematik-økonomi eller tilsvarende. Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk. Du er vant til at arbejde med kvantitative metoder gerne i R og/eller Python. Erfaring med at publicere i internationale økonomiske tidsskrifter vil være en fordel.  Med din kreative tankegang kan du se kendte problemstillinger fra nye vinkler, og du har den nødvendige disciplin til at omsætte dine ideer til anvendelige analyser, anbefalinger og værktøjer. Skal du have succes, får du også brug for dit engagement, din lyst til at tage initiativ og ikke mindst din evne til at samarbejde bredt både i forhold til konkrete opgaver og i forhold til mere overordnede faglige diskussioner.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chef for Systemisk Risiko Analyse og Politik Thomas Sangill, tlf. 6169 7766 eller thsa@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR partner Jens Erik Larsen, tlf. 3363 6502 eller jel@nationalbanken.dk.

Ansøgning

Ansøg inkl. relevante eksamenspapirer senest mandag den 19. februar 2018.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

19 februar 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online