Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Analysekontor søger en dygtig økonomistuderende til økonometriske og registerbaserede analyser

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Har du en veludviklet analytisk sans og lyst til at få afprøvet studiets faglige metoder i praksis? Så har vi måske en stilling som studentermedhjælper til dig.

Vi skaber fundamentet for fremtiden 

Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi derfor for høj vækst og ny indsigt gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst. 

Om analysekontoret 

Analysekontoret blev oprettet i januar 2016. Hovedformålet med analysekontoret er at tilvejebringe et solidt analytisk fundament for politikudviklingen på ministeriets område. Arbejdet sker i tæt samarbejde med ministeriets styrelser.  

Kontorets primære opgaver er: 

  • Udarbejdelse af politiske, dagsordensættende og relevante analyser på højt fagligt niveau på ministeriets områder 
  • Systematisk opsamling af viden om uddannelse og forskning 
  • Bidrag til reformarbejdet med eksempelvis økonomiske modelberegninger 
  • Deltagelse i det løbende arbejde med politikudvikling 

Vi er i alt 13 medarbejdere i kontoret, og selvom der er høje krav til fagligheden, er vores omgangstone uformel.  

Du får stor indflydelse på kontorets udvikling 

Da kontoret er nyt, vil du som medarbejder få stor indflydelse på udviklingen af kontoret. Du skal bistå kontorets medarbejdere i analysearbejdet inden for uddannelses- og forskningsområdet. Arbejdsopgaverne er udfordrende og vil spænde bredt. Du vil bl.a. skulle deltage i arbejdet med økonometriske og registerbaserede analyser, hvilket indebærer programmering i f.eks. SAS og Stata. Desuden får du en vigtig rolle i udarbejdelsen i tal og baggrund til kortere analyser til brug for pressehistorier. Jobbet vil give dig mulighed for at anvende de metoder, du lærer på studiet, og samtidigt give dig indblik i de politiske processer.  

Du er blandt de skarpeste på din årgang og omstillingsparat 

Du er studerende på en relevant videregående uddannelse, f.eks. cand.polit., cand.oecon. eller cand.scient.oecon.  

Vi forestiller os, at du: 

  • Har sans for detaljerne, har en veludviklet analytisk sans og er god til at få afsluttet opgaverne 
  • Er god til at arbejde med registerdata og programmere i SAS 
  • Stærk inden for kvantitative metoder, herunder økonometriske metoder og registerbaserede analyser 
  • Er opsøgende, nysgerrig og trives i et miljø, hvor opgaverne ikke altid er klart definerede 
  • Er god til at skabe relationer, da vi løser vores opgaver sammen med andre   

En ambitiøs og social arbejdsplads  

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur, med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv. 

Løn og ansættelsesvilkår 

Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriet efter overenskomst mellem Finansministeriet, OAO-S-Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten.  

Vil du vide mere om stillingen, så kontakt kontorchef Jonas Zielke Schaarup på telefonnummer 72 31 81 18 eller på e-mail jzs@ufm.dk

Søg stillingen  

Klik på knappen nedenfor eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Din ansøgning inkl. CV og eksamenspapirer skal være uploadet senest torsdag den 28. februar 2018. 

Vi forventer at holde samtaler i uge 10. 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker. 

I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores to styrelser. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, økonomi, it, HR og service. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

28 februar 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online