KosmoPolit: Udveksling i Santa Barbara

Anna Cecilie Friis Bach

Julie Kathrine får den amerikanske college-oplevelse på udveksling i Santa Barbara, Californien. Idag fortæller hun om at bo i en amerikansk cykelby, om om at tage på roadtrip i weekenderne og få en masse nye internationale venner!

Hvor er du på udveksling, og hvorfor valgte du det?

Jeg har været på udveksling på University of California, Santa Barbara (UCSB) siden starten af januar og skal være her til jul 2017, hvilket svarer til 3 quarters på UCSB. Jeg valgte at søge om at komme på udveksling på UCSB først og fremmest, fordi jeg efter en del research fandt frem til, at studielivet her lige var det jeg ledte efter på et udvekslingsophold. UCSB ligger 10 km nord for Santa Barbara helt ud til Stillehavet i en by, der hedder Isla Vista, som er indbegrebet af en amerikansk college-by, som man kan se på film og i amerikanske tv-serier. Samtidig er UCSB et godt universitet med et godt fagligt omdømme. Da UCSB kke er helt  så prestigefyldt som enkelte af de andre universiteter i Californien, håbede jeg på at kunne undgå at sidde på læsesal hver eneste dag.

Hvilke fag tager du? Hvordan er niveauet og arbejdsmængden?

Quarter-strukturen på UCSB betyder, at jeg allerede har afsluttet 3 fag (Managerial Accounting, Personnel Economics og Health Economics) og er i gang med 3 nye fag (Marketing, Development Economics og Antitrust Economics). Til efteråret skal jeg være her i et quarter, hvor jeg bl.a. skal have Business Strategy.

Indtil videre har jeg  taget undergraduate fag, som alle er på et  lavere niveau end kandidatfagene på polit. Samtidig betyder quarter strukturen, at man kun har fagene i 10 uger, hvilket indebærer, at man  ikke kommer lige så meget i dybden med fagene, som jeg har været vant til. Økonomi-fagene på undergrad niveau er struktureret på en meget anderledes måde end på KU, og det har været meget lærerigt at følge fag, som har været  baseret på anvendt økonomi og i meget mindre grad  på matematik. På trods af, at fagene er på et lavere niveau ift. KU, er forelæsningerne stadig spændende, og jeg er meget imponeret over, hvor motiverende professorerne er, hvilket  klart er med til, at man fordyber  sig mere i stoffet.

Selvom niveauet er noget lavere i nogle af fagene, har arbejdsbyrden stadig været ret høj, da der er midterms og afleveringer i løbet af hvert quarter,  som tæller med i den samlede karakter.

Ved siden af økonomifagene,  har jeg haft undervisning i tennis og aerobics. Det er lidt overraskende,  at det kan give point i det amerikanske system, jeg er dog ikke så sikker på, at Økonomisk Institut giver merit for det.

Hvordan er campus på studiet? Hvordan bor du mens du studerer? Hvordan er omgivelserne omkring campus?

Isla Vista er et af de tættest befolkede områder i hele USA. Der bor 25.000 mennesker på 1,5km^2 og 80% er mellem 18 og 22 år. Jeg bor selv i en lejlighed med 7 amerikanske piger i et hus, hvor der bor 30 unge amerikanere. De har en helt anden måde at leve deres liv på, og det tog lidt tid at vænne sig til livet i Isla Vista, hvor bassen pumper i hvert andet hus fra morgen til aften, der er house-parties hver weekend med redcups og beerpong, frathouses og sororities, og det eneste mad, man kan købe, er fastfood.

Selve Campus ligger helt ud til havet 5 min gang fra mit hus, og det er virkelig smukt. Alle studerende cykler rundt  på campus i cykelrundkørsler eller kører på skateboard i specielle skateboardbaner. Jeg er glad for, jeg altid har været vant til at cykle. En af de første dage var jeg i et ”bikeaccident” med en asiat, som vist aldrig har siddet på en cykel før.

Generelt er jeg meget overrasket over, hvor gode faciliteterne på UCSB. Udover 200 gratis print pr. quarter, er der fitnesscenter med swimmingpool, hottub, tennisbaner og squashbaner gratis til rådighed for alle studerende.

Derudover er jeg medlem af en excursion-club, hvor jeg har adgang til paddleboards, kajakker, teltudstyr og surflektioner hver eneste dag og mulighed for at tage på op til 30 forskellige ture hver eneste uge. Det er vildt fedt at have så rig mulighed for at nyde den smukke natur i Santa Barbara om eftermiddagen og i weekenden. 

Hvad er det bedste ved at være på udveksling?

Det bedste ved at være på udveksling er helt klart alle de nye mennesker, man møder fra forskellige lande, nye kulturindtryk og indblik i den amerikanske collegekultur.  Derudover har jeg fået sat undervisningen på KU og mit liv derhjemme lidt i perspektiv, for jeg har virkelig sat stor pris på at have meget fritid og komme lidt ud af de trygge rammer derhjemme.

Derudover sætter jeg stor pris på muligheden for at tage på roadtrip i weekenderne rundt i Californien og få en masse oplevelser med i bagagen. Jeg har blandt andet været på tur til LA, San Diego og Grand Canyon. I februar mødtes jeg i Las Vegas i en forlænget weekend med 10 politter, som alle er på udveksling på et af universiteterne i Californien, og når opholdet slutter, skal jeg på roadtrip til bl.a. Utah og Arizona samt Canada med nogle af de andre danskere herovre.

Vil du anbefale et ophold på UCSB til andre?

Jeg vil til hver en tid anbefale alle, der har fået tildelt en samarbejdsplads på UC at prioritere UCSB. Det er ikke et lige så prestigefyldt universitet som UCLA, UCSD eller UC Berkeley, men til gengæld får man en college-oplevelse, som er svær at finde andre steder. Santa Barbara er en utrolig charmerende og samtidig eksklusiv by, 2 timers kørsel fra Los Angeles , og solen skinner næsten hver dag. Byen kalder sig selv for Den Amerikanske Riviera, og minder meget om Rivieraen ved Middelhavet med den helt fantastiske strandpromenade ud til Stillehavet og de spansk-inspirerede huse. Der er  bjerge, hvor man kan hike 20 minutters kørsel fra Isla Vista, Stillehavet er 50 meter væk fra campus,  og der udbydes anderledes økonomifag som ikke udbydes på KU.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger