Partneraften med Altandetlige

Jakob Saugbjerg Kristensen

Altandetlige afholdte i april vores første partneraften med 50 studerende og tre partnere i SOHO's lækre lokaler. I oktober gentager vi succesen, og tilmeldingen starter allerede i aften. Læs her om arrangementet og hvordan du tilmelder dig.

En torsdag i april mødte 50 veloplagte stud.polit'er til det første offline arrangement for Altandetliges brugere. Brugere af vores karaktersystem havde nogle uger inden modtaget en særlig invitation til at høre mere om det daglige arbejde i enten Økonomi- og Indenrigsministeriet, Incentive eller Nordea. 

For at gøre aftenen så vedkommende og udbytterig som muligt, havde vi bedt vores tre partnere om at stille med medarbejdere der selv havde læst økonomi. Ideen var, at de kunne fortælle mere detaljeret og indforstået om hvordan man bruger uddannelsen og fagligheden på deres arbejdsplads til daglig.


Bjarke fra Altandetlige byder velkommen til 50 stud.polit'er i SoHo.

"En arbejdsdag i..."
Forud for aftenen havde vi bedt hver partner om at forberede et kort oplæg om en typisk arbejdsdag for dem. Nogle havde taget billeder af deres skrivebord eller af udsigten fra deres arbejdsplads (der er ret flot i Nordea), mens andre viste dagens kalender og fortalte hvilke projekter de arbejdede på lige nu. Fælles for oplæggene var, at de gav et godt indblik i hvad man egentlig foretager sig som konsulent, investeringsforvalter eller embedsmand. 

Specialkonsulent Michael Jørholm fortæller om arbejdet i Økonomi- og Indenrigsministeriets Internationale Kontor.

Workshops
Efter de indledende indlæg fik de studerende mulighed for lære mere om arbejdet hos én af de tre partnere. Den næste time fik de tre partnere således frie tøjler til at udfordre de studerende med cases, diskutere den seneste tids økonomiske nyheder eller hvad de ellers kunne finde på.

Hos Økonomi- og Indenrigsministeriet blev dagens Financial Times delt rundt blandt de studerende, som herefter fik til opgave at udpege de nyheder der var af størst betydning for dansk økonomi. Hvad betød konflikten mellem Ukraine og Rusland f.eks. for Carlsbergs eksport? Og hvad betød en stigning i amerikanske boliglån for dansk økonomi?

Med Nordea blev de studerende anderledes udfordret, idet de fik til opgave at vejlede og sælge et dansk investeringsprodukt til en fiktiv udenlandsk, institutionel investor. Det er ikke obligatorisk læring på polit, men folkene fra Nordea var alligevel positivt overraskede over præstationerne. 

Incentive's workshop bød på mere usædvanlige emner i økonomi. Her blev der gennemgået en case, hvor værdien af en ny type medicin skulle estimeres. De studerende blev løbende udfordret på metoden og skulle blandt andet udtænke, hvordan værdien af smertelindring kan opgøres.

Der var fyldt godt op bænkene.

Mad og mingling
Efter de veloverståede workshops blev der serveret aftensmad til de sultne studerende. Der blev også mulighed for at dele erfaringer med deltagerne fra de andre workshops og til at snakke mere uformelt med medarbejderne fra de forskellige partnere, hvoraf flere havde taget friske jobopslag med til interesserede.

Efter programmets afslutning blev der serveret mad og drikke til de sultne studerende.

Vil du med i oktober?
Arrangementet i april blev taget rigtig godt imod af både studerende og partnere. I redaktionen har vi derfor valgt at lave et nyt allerede den 2. oktober i år. 

Hvis du kunne tænke dig at deltage i efterårets arrangement, så skynd dig at opdatere dine karakterer i Altandetlige's karakterberegner, da brugerne af dette får invitationen først. Hvis ikke du ved hvordan du gør, kan du læse mere her. Du kan bl.a. se dit vægtede gennemsnit og se hvilken percentil du befinder dig i.

Alle økonomi-studerende er velkomne og vi glæder os til at se jer, men husk at der er et begrænset antal pladser, og at virksomhedernes workshops bliver fyldt op efter først-til-mølle-princippet.

Tags: #økonomi  #Karriere  #karrieredag  #partner 

Faktaboks

Altandetlige.dk afholder torsdag den 2. oktober vores anden partneraften.

Brugere der benytter Altandetliges karakterberegner modtager en invitation på deres mail. Bruger du ikke allerede beregneren, kan du læse mere om den her. Det er ret enkelt.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Altandetlige.dk afholder torsdag den 2. oktober vores anden partneraften.

Brugere der benytter Altandetliges karakterberegner modtager en invitation på deres mail. Bruger du ikke allerede beregneren, kan du læse mere om den her. Det er ret enkelt.

Du vil måske også synes om