Sådan indsender du en artikel til Altandetlige.dk

Johan Mathiesen Dam

Altandetlige.dk har fået nyt design. Redaktionen har derfor opdateret guiden til, hvordan du kan indsende en artikel til siden.

Altandetlige.dk er et forum for økonomistuderende med artikler og debatindlæg om blandt andet pensum, studiemiljø og karrieremuligheder. Det er redaktionens ønske, at jo flere studerende, der bidrager, des bedre er det. Debatindlæg er lige til at oprette, hvis man har en profil. Artikler kan virke som en større opgave. Redaktionen har derfor opdateret vores guide til, hvordan du trin for trin indsender en artikel.

Trin 1 - Opret profil

På Altandetlige.dk skal man have en profil for at kunne skrive kommentarer, bruge bogbørsen, deltage i forummet, bruge vores beregner for karaktergennemsnit samt skrive artikler. Det er lige til at oprette en profil. Det eneste, man behøver, er en email. Man finder funktionen, hvor man kan oprette en profil, i øvre højre hjørne af siden. Herefter opretter man en profil med sin email samt en adgangskode.

Trin 2 - Mit Altandetlige.dk

Når du har oprettet en profil, vil du have 'Mit Altandetlige.dk', hvor man ud over overnævnte muligheder kan sende beskeder til andre Altandetlige brugere.

I højre side af 'Mit altandetlige.dk' findes en boks, hvor man har mulighed for at skrive en artikel.

Trin 3 - Skriv artikel

Man er herved ved siden, hvor man kan oprette sin artikel. Artiklen skal først og fremmest have en brødtekst, en overskrift samt et resumé.

I brødteksten har man mulighed for at indsætte billeder, videoer, filer, tabeller og links.

Indsæt video

Man indsætter en youtube video i artiklen ved, at man i youtube videoen bruger funktionen 'Del' og derefter 'Indlejring'. Herved kommer der en boks op, hvor koden kopieres.

Man skal indsætte koden i funktionen 'Indsæt video...', som er afbilledet med et play-tegn i boksen, der findes over artiklens brødtekst. Man linker dermed til youtube videoen, og videoen vil komme frem i artiklen som denne økonometri video. 


Indsæt link

En anden funktion, man kan benytte i brødteksten, er at linke til andre sider. Dette gøres ved at benytte 'Link' funktionen afbilledet med en kæde i boksen og derefter 'Indsæt link ...'. I boksen, der kommer frem, udfylder man webadressen for sit link samt hvilken tekst, der skal fremgå i artiklen. Et eksempel er her, hvor der er linket til Altandetlige.dk' side for studiejobs. 

Trin 4 - Vælg Billede

Man vælger artiklens billede i boksen 'billede' i højre side.

Billeder fra tidligere artikler bliver gemt i arkivet, så mangler man et billede fra CSS, en virksomhed mm., er der en god chance for, at Altandetlige.dk allerede har et billede, der passer vores format. Det er også muligt at bruge ens eget billede. Det gøres ved at benytte funktionen 'Gennemse' for at finde det ønsket billede på ens computer og derefter 'Upload billede'.

Altandetlige.dk bruger 531px*295px, og man vil derfor ofte blive bedt om at skære billedet, så det har det rette format.

Trin 5 - Indsend artikel

Artiklen er nu klar til udgivelse, og man sender artiklen til redaktionen med 'Indsend artikel' i højre øvre hjørne. Hvis man har bestemte ønsker for udgivelsesdato mm., kan man benytte feltet for 'Kommentarer til redaktionen'. Oftest når en stor del af redaktionen at gennemlæse og eventuelt rette mangler, før artiklen udgives.

Tags: #Guide  #artikel 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om