Ultimativ Survival Guide til nye (og gamle) stud. politter

Emma Bang Frich

Kender du følelsen af at vandre forvirret rundt på CSS i jagten på lokaler, der ikke findes og følt dig aldeles fremmed på dit nye studie? Frygt ej mere. Altandetlige giver dig den ultimative guide til steder du skal kende som ny stud. polit.

Du har været i gang et par uger allerede, så forhåbentlig har du fået styr på basale ting som et sted at bo (her kan Altandetlige alligevel ikke hjælpe dig, boligsituationen i hovedstaden sejler!) og fået anskaffet dig en cykel. Med de ting på plads er du klar til at håndtere den mindre, men dog stadig essentielle udfordring som et universitetsstudium er.

Mangel på stedsans?

Her gælder følgende huskeregel til at finde lokaler: bygninger med lige numre ligger i den ene side, bygninger med ulige numre ligger i den anden side og alle nye bygninger ligger i udkanten af campus. Download endelig ikke app’en med et kort over CSS, det skaber kun unødig forvirring. I stedet alliér dig med den mest organiserede person på dit hold og sørg for at være i nærheden af ham/hende når I skal skifte lokale. Bum, case closed.

Når du faktisk skal læse

Hvis Cafélitten uheldigvis er propstoppet når du kommer med din læsegruppe for at lave checkopgaver til matematiktimen, så frygt ej. Der er mange gode læsesale i og omkring campus. Heldigvis for denne skribent, har Altandetlige før været på pletten med en detaljeret guide til byen læsesale – læs med her.

Har du ikke helt fået anskaffet dig alle bøgerne til semestret endnu? Endnu en gang kommer Altandetlige dig til undsætning. Læs vores artikel om pensumbøger til 1. semester her og har du ikke råd til at købe bøgerne fra ny hos AcademicBooks (eller bedre, saxo.com er typisk billigere) kan du roligt begive dig ud på brugt-bogs markedet. Her på siden kan du tjekke bogbørsen ud ligesom både Facebook og Google er din ven (hvornår er de ikke det?)

Uden mad og drikke...

Hvad gør du så når frokosttrangen melder sig? Man kan selvfølgelig tømme børneopsparingen og besøge Simply Cooking, men også her har Altandetlige været på spil og gjort arbejdet for dig. Læs artiklen her. Der er selvfølgelig også den helt kedelige klassiske løsning: smør madpakke. Her må det være op til den enkelte nye polit at afklare sine præferencer og opgøre sin betalingsvillighed på dette centrale område. 

En sidste og meget anvendt løsning er, at anskaffe sig et studiejob og på den måde slippe for diverse dyre sandwiches etc. I stedet kan man fornøje sig på arbejdets kantine ved den varme buffet, salatbaren og hvad man ellers lyster. En anden god ting ved et studiejob er adgang til printer, kopimaskine, kontorartikler og hvad man ellers har brug for som studerende (Altandetlige opfordrer naturligvis ikke til tyveri! Her er det i stedet god stil lige at spørge om lov til at printe en 500 siders pensumbog inden man driver rovdrift på printeren).

Kulturelle kalorier

Du anser egentlig dig selv som typen, der læser avis. Uheldigvis ligger dit budget i vejen for et anstændigt avisabonnement, selv med studierabat, gratis måneder og hvad mediehusene ellers falbyder. Løsningen er lige for. Du går ind i bygning 4 lige overfor indgangen til kommunen, hen ad gangen og lige mellem biblioteket og læsesalene ligger avisloungen. Friske aviser hver morgen, så du kan gå til forelæsning og stadig være opdateret på hvad der står i dagens Børsen. Nemt og praktisk.

Og resten af de gode råd kender du selvfølgelig allerede: der er billige øl og anstændigt socialt samvær hver fredag til KØS, det bedste sted at hente kaffe og te er i kommunen (hvor man kan få kiks med for 1 sølle krone! Hvis man er heldig har de søde frivillige også bagt boller) og det bedste sted at blive opdateret på hvad der sker på studiet er på Altandetlige. Således oplyst med denne guide i hånden er du nu klar til at indtage politstudiet!


Tags: ##guide #studieliv #polit 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger