21. December

Ditlev Vang Wildt

Hvem skjuler sig bag dagens låge? Han er næstformand for Økonomer Uden Grænser og tidligere formand for Politrådet. I dag fortæller Nickels Mandrup Köhling om hans juletraditioner.

Hvordan skal du fejre jul i år?
I år skal vi holde jul hos min kusine i Assens. Det er første gang, så det bliver spændende at se, hvordan den fynske gren af familien holder jul. Men derudover er jeg nok den eneste i min familie, der går sådan rigtigt op i tal (læs: datoer). Så hjemme hos mig kan vi se frem til yderligere to juleaftener, henholdsvis den 23. og 26.

Hvilken pakke håber du allermest, du finder under juletræet?
Jeg er vokset op med en PlayStation i hånden og i anledning af, at jeg har juleferie, samtidig med at Star Wars-feberen har ramt det ganske danske land, er der jo ingen andre gaver at ønske sig end Star Wars Battlefront til PS4. Selvom markedskræfterne er ret seje, så er der altså intet, der slår Kraften.

Hvilken sang vælger du, når der skal danses rundt om juletræet?
Tro det eller ej, i min familie har vi ikke tradition for at danse rundt om juletræet. Men når jeg, efter et godt julemåltid, skal sidde i sofaen og være fed og doven, så gør det mig ikke spor, hvis der samtidig kommer ’The Christmas Song’ ud af højtalerne – den opfordrer ligesom heller ikke til alt for meget aktivitet.

Hvad står menuen på hos dig juleaften?
Godt spørgsmål. Jeg ved det ærlig talt ikke, men familien Fyn har med garanti et es eller to i ærmet. Jeg kan dog sige så meget, at vi havde et andet tilbud om en vegetarjul, men vi lod det nu blive ved tilbuddet.

Hvad er din mest påskønnede juletradition?
Jeg var så heldig at blive far tidligere på året. Dermed er det min datters første jul, og det har lige netop fået mig til at tænke på, hvilke juletraditioner jeg vil skabe til hende (fremfor nødvendigvis kun at tænke på de eksisterende traditioner). Noget af det, der er mest vigtigt for mig, er, at have en masse tid til hygge og samvær gennem hele dagen den 24. Ofte har de voksne så travlt, og for børnene vil juleaftensdag ingen ende tage. Så jeg er kommet frem til, at alle nok får den bedste jul ved at mødes på midten – vi forældre skal stresse af og lave en masse med de små, og mon ikke deres dag så også går lidt hurtigere?

Hvis du kunne få et ønske opfyldt af økonomisk karakter, hvad skulle det så være?
I Økonomer Uden Grænser er vores klienter primært udgjort af velgørenhedsorganisationer. De gør en kæmpe indsats rundt om i samfundet, og de har alt for få midler at gøre det for. Når jeg tænker på, hvor stor en forskel de gør for så få midler, så ønsker jeg mig, at de får meget mere at gøre godt med. Så mit økonomiske juleønske må være, at der på en eller anden måde kommer flere penge i velgørenhedsorganisationernes retning – ja eller alternativt, at endnu flere dygtige politter vil slutte sig til Økonomer Uden Grænser i 2016, så vi i stedet kan bidrage med humankapital.

Hvad er din yndlings julekalender på tv?
Der er ingen tvivl. Det er selvfølgelig Andersens Julehemmelighed. Den har det hele: Mystik, drama, kærlighed, jul (og mangel på samme) og så selvfølgelig nogle lækre tøser.

Hvad er den bedste julegave, du nogensinde har fået?
Der har jo været så mange. Men en af de julegaver, som jeg klarest husker glæden ved, var da jeg som bette knægt fik et abonnement på Anders And-bladet. Det var bare fedt. Og så kan man jo sige, at jeg tidligt fik grundlagt min interesse for tung lekture.


Tags: #julekalender  #julekalender2015 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om