KosmoPolit: Udveksling i North Carolina

Anne Sophie Schytt Lassen

I denne uge har Altandetlige.dk snakket med Natasha, der er på udveksling i North Carolina. Hun fortæller om det internationale miljø, rejser i USA og giver tips til ansøgningsforløbet.

Hvor er du på udveksling, og hvorfor valgte du dette? 

Jeg er afsted på udveksling på NC State University, som ligger i North Carolinas hovedstad Raleigh. Det er et relativt stort universitet med mere end 34.000 studerende. Da jeg skulle søge KU's samarbejdspladser, havde jeg egentlig ikke de store krav til, hvor jeg ville hen, da jeg bare gerne ville afsted. Jeg vidste, at jeg gerne ville til USA, og valget endte med at falde på NC State, da det var et stort universitet med mange faciliteter, hvor vejret var varmere end i Danmark, hvilket var et af mine få krav. Det kan anbefales at følge de universiteter, man overvejer at søge, på de sociale medier, så man kan få en bedre fornemmelse af stedet og blive klogere på, hvordan livet på campus egentlig er. 

 Hvilke fag tager du? Hvordan er niveauet og arbejdsmængden? 

Jeg tager fire undergraduate fag herhenne - "International Finance" der bygger videre på Makro II, "Public Finance" som er en mere teoretisk udgave af Mikro I og II, og så faget "Money, Financial Markets and the Economy" hvor vi fx lærer om aktier, obligationer og valutahandel. Desuden tager jeg faget "European Policy", der hører under statskundskab, og som handler om de forskellige politiske systemer og tendenser i Europa, hvilket har været meget sjovt at lære om fra amerikanernes synsvinkel. Generelt er niveauet en smule lavere end på KU, men arbejdsbyrden er stadig rimelig stor, fordi man har en masse afleveringer og prøver i løbet af semesteret, som alle tæller med i den endelige karakter. Der er omkring 30-40 personer tilmeldt hvert fag, og nogle forelæsere lægger derfor stor vægt på, at de studerende er meget aktive i timerne, hvilket kan være lidt uvant, når man kommer fra Polit. Hvis man gerne vil udfordres lidt mere, er det også muligt at søge graduate fag, men jeg synes personligt, at det er rart, at jeg har god tid til at rejse og være social i løbet af semesteret. 


Hvordan er campus på studiet? Hvordan bor du mens du studerer? Hvordan er omgivelserne omkring campus? 

Jeg bor på et dorm med omkring 150 mennesker, hvor den ene halvdel er amerikanske studerende og den anden halvdel er internationale studerende. I starten skulle jeg lige vænne mig til at dele værelse med en, jeg kun lige havde mødt, samt at have fælles bad og toilet på gangen, men efter det, bliver man rigtig glad for at bo med så mange andre studerende omkring sig. Der er en masse arrangementer for alle på dormet - både de mere faglige af slagsen, men også en masse sociale - og der en god blanding af officielle events fra universitetet af og initiativer fra de studerende selv. Selvom folk er meget sociale, prioriterer de også skolen højt. Så hvis man nogle dage har travlt med prøver og afleveringer, er folk helt forstående over for det. Selvom Raleigh, som NC State ligger i, er hovedstaden i North Carolina, sker der ikke det store inde i byen, og de fleste af mine besøg har derfor været begrænset til diverse barer. Ud over enkelte museer og restauranter er der ikke meget at komme efter, men da der sker så mange ting på campus hele tiden, er dette slet ikke noget problem. Som det også ses i amerikanske film, er campus lidt som en by i byen, hvor der er alle de nødvendige ting. 

 Hvad er det bedste ved at være på udveksling? 

Jeg er rigtig glad for at have mødt så mange mennesker fra hele verden, som alle kommer fra forskellige baggrunde og kulturer. Det gør helt klart, at min hverdag ser meget anderledes ud, end den gør derhjemme. Desuden synes jeg, at det er meget lærerigt at studere ved et andet universitet end KU, så man prøver en anden undervisningsform end derhjemme. Det har også været interessant at blive undervist fra et amerikansk perspektiv, da deres økonomi på nogle punkter adskiller sig meget den danske, hvilket til tider har påvirket deres teoretiske udgangspunkt. Samtidigt har jeg også haft flere muligheder for at rejse rundt herhenne, hvilket har været rigtig fedt, og jeg har allerede fået besøgt blandt andet New York, DC, Miami og Los Angeles. Selvom nogle af stederne ikke ligefrem har været tæt på, hvor jeg opholder mig, føles afstandene bare mindre herhenne, og det gør, at man nemt får set en masse forskellige ting. 

 Vil du anbefale et ophold på NC State til andre? 

Ja, helt klart! NC State er et rigtig godt sted for udvekslingsstuderende, da der er de perfekte rammer til at møde nye mennesker, en masse faglige og sociale arrangementer og ikke mindst et godt fagligt niveau. Da det er et stort universitet, har de ligeledes mange gode faciliteter på campus, så der er noget for alle. De er desuden vant til at have mange nye udvekslingstuderende hvert semester, og ansøgningsprocessen og introarrangementerne fungerede derfor utroligt godt.

Tags: #udveksling  #USA  #Kosmopolit  #NorthCarolina 

Faktaboks

Er du på udveksling eller i praktik og har lyst til at fortælle andre polit-studerende om din oplevelse, dit nye hjem og hvorfor det lige netop er det allerbedste sted at tage hen?

Skriv til os på nyt@altandetlige.dk. 


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Er du på udveksling eller i praktik og har lyst til at fortælle andre polit-studerende om din oplevelse, dit nye hjem og hvorfor det lige netop er det allerbedste sted at tage hen?

Skriv til os på nyt@altandetlige.dk. 


Du vil måske også synes om