Polit på kollegium: Nordisk Kollegium

Katrine Bremholm Kokfelt-Pedersen

Du har måske hørt om det forjættede land, hvor maden serveres alle ugens dage. Stedet hvor traditionerne trives. Kollegiet over dem alle Nordisk Kollegium. Stud.politterne Katrine og Mads opdaterer her dine forventninger til dette magiske sted.

Hvor ligger dit kollegium? Hvad er cykelafstanden til dit fakultet?
Vores kollegie ligger på Strandboulevarden mellem Classensgade og Willemoesgade.
Der er 2,3 km til CSS, og det tager et sted mellem 7 og 10 minutter alt efter om du møder en ladcykel på Classensgade eller der er modvind.

Hvilken stand har kollegiet? Og hvor stort er et typisk værelse?
Kollegiet er fra 1942, og størstedelen af interiøret er fra dengang. Taget alderen i betragtning fremstår kollegiet i god stand med en charmerende patina skabt af fortidens fester. På enkelte værelser hænger sporet af 70’ernes og 80’ernes pangfarvemode stadig, men ellers er alle værelser mere eller mindre nymalede.
Et typisk værelse er samlet set på 20 $m^2$ med lækkert sildebens parketgulv. Det inkluderer en entré med et stort skab og et badeværelse. Så selve værelset er omkring 16 $m^2$.
De fleste gange har et mindre indflytterværelse, hvor mange starter deres første tid som alumne på kollegiet.

Hvilke fællesarealer har man mulighed for at benytte? Og hvilke sociale aktiviteter er der på kollegiet?
Nordisk kollegium – eller NOKO i daglig tale - har en hel del at byde på. Som ét af to kollegier i København er tre daglige måltider tilberedt af kollegiets kokke inkluderet i huslejen. Derfor er en af kollegiets største og bedste sociale aktiviteter, når alle alumner spiser morgenmad, smører madpakke eller spiser aftensmad sammen i den fælles spisesal. Om morgenen ligger dagens aviser klar, og man kan ikke nyde sine havregryn uden at bryde hovedet med Berlingskes bagsidequiz.

Af andre fællesarealer kan biblioteket, billardstuen, gymnastiksalen, hullet – vores træningsrum, vaskekælder, cykelkælder, studierum, tagterrasser m.m. nævnes. Derudover har hver gang sit eget køkken, hvor utallige timer bliver brugt på TV og kagebagning hver eneste dag året rundt.

NOKO er et ualmindeligt socialt kollegium. Blandt kollegiets ca. 140 alumner findes der ikke mindre end 35 udvalg og tillidsposter, der hvert semester bliver besat til plenum, der er beboernes generalforsamling. Her kan man melde sig ind i alt fra bryggerlauget til pejsekejserudvalget. Derudover har kollegiet sin egen idrætsforening, NOKO IF, hvis herre- og damefodbold ofte kæmper i den øverste kollegieliga.

NOKO har en række traditionelle fester i løbet af året, som inkluderer galla, vårfest, indflytterfest og gangcrawl. På Store Bededag går hele kollegiet tur på Kastellets volde iført studenterhue, trækker tov mod vores rivaler fra G.A. Hagemans Kollegium og spiser derefter varme hveder og fester til den lyse morgen. 

Hvad er huslejen for et typisk værelse? Og hvordan bliver man optaget på kollegiet?
Huslejen på Nordisk kollegium er i øjeblikket på 4.265 kr. inklusiv mad, hvilket er langt under markedsprisen på Østerbro, hvorfor efterspørgslen er stor.

For at blive optaget skal man skrive en motiveret ansøgning og have bestået første årsprøve på et universitetsstudie.
Vi opfordrer til at tage på rundvisning inden man søger om optagelse. Oplysning om tilmelding finder du her.
På rundvisningen fremviser alumnerepræsentanterne kollegiet og giver et par anekdoter med på vejen.

Hvorfor er dit kollegium det bedste i København at søge?
Se dig ud! Kollegiets motto siger det hele. Ved at flytte ind på NOKO havner man i en finurlig blanding af traditioner, fester og fantastiske medalumner, hvor man er garanteret at få udvidet sin horisont. NOKO er flydt med engagerede alumner, der hver brænder for deres fag og deres kollegium, på en måde, så der altid summer af liv!

Bor du på kollegie og har lyst til at fortælle om hvorfor netop dit kollegie er værd at søge ind på? Kontakt os på nyt@altandetlige.dk.

Tags: #Kollegium  #NOKO 

Du vil måske også synes om

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om