Kan politter forudsige fremtiden?

Ditlev Vang Wildt

Sidste år svarede knap hundrede politter på Altandetliges økonomiske tipskupon, og i dag kan vi afsløre vinderen af et gavekort på 500 kroner til Academic Books.

Kan politter forudsige fremtiden? Njah…

Sidste år svarede knap hundrede politter på Altandetliges økonomiske tipskupon, og i dag kan vi afsløre vinderen af et gavekort på 500 kroner til Academic Books.

Makro
Tre ud af fire politter var overbeviste om, at Nationalbankens diskontorente ville ændre sig fra de 0,00 procent, som den har ligget på siden juli 2012. Det har dog ikke været tilfældet; den har været fuldstændig uændret i hele 2014.

Omvendt har politterne været både positive og præcise i deres forudsigelse af udviklingen i arbejdsløsheden. Intet mindre end 90 pct. var sikre på at arbejdsløsheden ville falde fra november 2013 til november 2014 – præcis som den gjorde (ud fra foreløbige tal for fuldtidsledige).

Politik og medier
Lige så positive – men en del mindre præcise – har forudsigelserne i antallet af ministre med politbaggrund været. Sidste år var polit repræsenteret gennem Margrethe Vestager, og mange har ganske forståeligt regnet med nye ministerrokader i 2014. Dette har dog kun ført til, at Vestager er taget til EU og politterne er blevet henvist til embedsapparatet. Kun fire af de knap 100 respondenter gættede på, at ikke en eneste minister d. 1. januar 2015 ville have en politbaggrund.

På trods af at være den mest citerede økonom i både 2012 og 2013, troede kun én ud af fire politter på, at Mads Lundby Hansen kunne gentage præstationen i 2014. Ca. 28 procent af politterne troede det ville være Steen Bocian, mens 47 pct. troede det ville være en helt tredje.

Men selvom politterne ikke har helt styr på medierne og det politiske magtspil, har vi jo stadig vores komparative fordele. Fire ud af fem politter gættede på, at en bitcoin ville være mindre end 5.000 DKK værd 1. januar 2015 – og det må man sandelig sige har været en korrekt forudsigelse. 1. januar 2015 kunne man nemlig blot få ca. 1.700 kroner for en bitcoin.

Og vinderen er…
Kun én polit gættede rigtigt i mere end halvdelen af spørgsmålene (6/10), og der er derfor ingen tvivl, om hvem vinderen af gavekortet på 500 kroner til Academic Books er; Jonas Nørgaard – stort tillykke!Tags: #konkurrence  #Fremtiden  #Økonomisk tipskupon 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om