14. december

Anne Sophie Schytt Lassen

Hvem gemmer sig bag dagens låge? Simon Birk Nielsen har tidligere været tutor, og er med i RUKO16. I dag fortæller han om sine juletraditioner, og hvad han ønsker sig allermest i år.

Hvem?

Simon Birk Nielsen, der tidligere har været tutor og nu er med i RUKO16. 

Hvordan skal du fejre jul i år?

Helt traditionelt skal julen fejres med familien i mit barndomshjem i Virum. Julen fejres som altid med min mors side af familien, og vi er således altid en flok på godt og vel 10 stykker. Formiddagen på juleaftenens dag starter altid med, at jeg vågner til duften af and og julemusik fra anlægget i køkkenet, som Pappa skråler med på.

Familien kommer på besøg midt på dagen, hvor vi spiser en lille julefrokost, hvorefter os børnebørn laver julekonfekt med mormor. Eftermiddagen sluttes af med Disneys Juleshow, som der sædvanligvis bliver grinet højt af. Særligt sneboldkampen med Anders And er en klar favorit.

Aftenen rundes af med julemiddag, ris a la mande og dans om træet. Kan det blive mere traditionelt?!

Hvilken pakke håber du allermest du finder under juletræet?

Nok en Playstation 4 til at smadre resten af læseferien…

Hvilken sang vælger du når der skal danses rundt om juletræet?

Hos os er det den ældste som starter med at vælge, hvorefter turen går der ned af. Hvis jeg kan få lov, vælger jeg altid ”Sikken voldsom trængsel og alarm”, da dette er en klar favorit.

Hvad står menuen på hos dig juleaften?

Helt klassisk juleand OG flæskesteg, da noget af familien ikke spiser and. Dette er jo en klar fordel, når man kan lide begge dele. Selvfølgelig skal det hele bades i en tyk, tyk såvs.

Hvad er din mest påskønnede juletradition?

At hente juletræet i Frederiksdal med familien lillejuleaftensdag. De gange der har været sne på denne dag, er det blevet hentet med en dejlig gåtur og båret hjem på en gammel trækælk. Husker kun at der har været sne to gange ;-)

Hvis du kunne få opfyldt et ønske af økonomisk karakter hvad skulle det så være?

Puhh ha, man kan jo sige så mange store ønsker som mindre fattigdom og bedre klimaforbedringer i verden. Men mere nært, vil jeg sige, at et af mine store økonomiske ønsker, at flere politstuderende består eksamen i Mikro II (B) i første forsøg.

Hvad er din yndlingsjulekalender på TV?

Helt klart Jesus og Josephine. Nok mest fordi den ramte min aldersgruppe, da den blev sendt første gang. Og så havde jeg et kæmpe crush på pigen som spillede Josephine. Hun var jo piv fræk.

Hvad er den bedste julegave, du nogensinde har fået?

Nok da jeg fik min fars gamle anlæg m. tilhørende Dali højtalere. Lige siden jeg fik det i en alder af 14 år, har jeg sat meget pris på god musik og værdien af en god lyd. Anlægget spiller stadig som det gjorde i slut 80’erne og ligger stadig lyd til utallige opvarmninger med roomates’ne og venner på Østerbro.


Tags: #julekalender  #julekalender2015 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om