22. December

Sarah Schannong

Hvem gemmer sig bag dagens låge? Bachelorstuderende og redaktionsmedlem på Altandetlige.dk, Sarah Schannong, fortæller i dag om sine juletraditoner og -ønsker.

Hvor skal du fejre jul i år?
Jeg skal fejre jul hjemme i Birkerød sammen med mine forældre, min søster, min farmor og farfar og min mormor.

Hvilken pakke håber du allermest, du finder under juletræet i år?
Jeg har ønsket mig noget lækkert sengetøj, som jeg aldrig selv ville gå ud og spendere så mange penge på, så det kunne da være dejligt, hvis det lå under træet. Det er altid lidt sjovere at få want-gaver end need-gaver.

Hvilken sang vælger du, når der skal danses rundt om juletræet?
Da jeg var lille, valgte jeg altid ”Et barn er født i Betlehem”. Jeg forstod ikke rigtig teksten, især ikke det der med, at ti glædede sig i Jerusalem. Siden har jeg lært ordet ”thi” og er desuden vokset mere mod at vælge ”Det kimer nu til julefest”.

Hvad står menuen på hos dig juleaften?
I mit ene sabbatår var jeg på Suhrs Husholdningsskole i seks måneder og havde en masse fancy idéer til julemiddagen det år med hjem, blandt andet et grønkålsjuletræ. Det tog superlang tid at lave og var virkelig flot – men altså, hvem gider sådan rigtigt spise grønkål lige den aften. Nu står jeg mest bare for sovsen, og menuen er derudover helt klassisk med and, kartofler i begge farver, rødkål og risalamande til dessert.

Hvad er din mest påskønnede juletradition?
Jeg er vild med alt ved julen! Det er lidt corny, men det er jeg virkelig. Jeg er vild med alle familiearrangementerne, jeg er vild med adventskransen, jeg er vild med igen-igen at se "The Holiday" og "Love Actually", og jeg er vild med ”Last Christmas”.

Hvis du kunne få opfyldt et ønske af økonomisk karakter, hvad skulle det så være?
Nu er vi jo ret langt henne i den her julekalender, så mit ønske er vidst blevet nævnt før – men det må være fri og god uddannelse til alle.

Af mere privatøkonomisk karakter kunne jeg altså godt tænke mig at vinde bare lidt på den skrabejulekalender i år. Kom nu med den sidste julemand – eller i det mindste bare den sidste juletromme. På forhånd tak!

Hvad er din yndlingsjulekalender på TV?
Jeg var meget glad for ”Jul på slottet”, men jeg kan faktisk ikke rigtig huske, hvad den handler om. Og jeg har besluttet ikke at se gamle julekalendere igen, da jeg kom til at gøre det med Pyrus for et par år siden, og det ødelagde nostalgien lidt.

Hvad er den bedste julegave, du nogensinde har fået?
Det må nok være ”Harry Potter og de vises sten”. Jeg fik den af min farmor og farfar, og jeg husker tydeligt skuffelsen, da jeg åbnede den pakke. Jeg er virkelig glad for skønlitteratur, så det var ikke så meget det, at det var en bog, men helt ærligt, hvad i alverden skulle jeg med en bog om en troldmand? Da vi nåede nytårsaften havde jeg læst de første tre, og Harry Potter-serien er til dato stadig blandt mine yndlingsbøger.

Rigtig glædelig jul!

Tags: #julekalender  #julekalender2015 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om