Jeppe Druedahl

Nye forskningsprojekter (søger forskningsassistent)

Jeg er i fuld gang med at sparke to nye forskningsprojekter i gang. Vi søger en dygtig studerende til at hjælpe os med dataarbejdet. Opslaget ligger her - ansøgningsfrist 15. november.

Det første projekt hedder “Fertility, Labor Supply and Earnings”. Her vil jeg sammen med professor Mette Ejrnæs og postdoc Thomas Jørgensen opstille en strukturel model for fertilitet, familiens arbejdsudbud, barsel og indkomst (i still med fx link). De detaljerede danske indkomst- og formueregistre tilbage til begyndelsen af 1980’erne gør, at vi kan lave en masse såkaldte event-studier af effekten af børn og barsel for forskellige grupper af mænd og kvinder på forskellige tidspunkter. Resultaterne af disse event-studier kan vi så estimere vores model på, og efterfølgende teste effekten af et hot politikforslag som fx øremærket barsel til mænd. Tidligere er der blevet fundet meget store effekter af børn på uligheden mellem mænd og kvinder (link).

Den andet projekt er mere eksplorativt og hedder “Estimating High Frequency Income Risk Using eIndkomst”. Det tager udgangspunkt i en ny litteratur om betydningen af ikke-normalfordelt indkomstusikkerhed for husholdningernes forbrugsvalg (link). F.eks. har Kaplan, Moll og Violante (link) vist, at en indkomstprocess med mange små stød og få store stød (dvs. høj kurtosis) kan være en afgørende forklaring på, at mange husholdninger har en stor relativt illikvid nettoformue og en høj marginal forbrugstilbøjelighed. Normalt ville vi ellers forvente at en høj nettoformue kunne bruges til at udglatte forbruget, hvilket ville mindske den marginale forbrugstilbøjelighed. De nye danske månedlige(!) eIndkomst data giver en unik mulighed for i detaljer at undersøge, hvilken indkomstusikkerhed husholdningerne står overfor.

I skal nok høre mere når vi får nogle, forhåbentligvis, spændende resultater.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger

Jeppe Druedahl

Jeg er adjunkt på Økonomisk Institut. Jeg forsker i makro spørgsmål om kriser og ulighed ved at bruge mikro-data og numeriske computermetoder. Jeg underviser i bl.a. "Mikro 1" og "Introduction to Programming and Numerical Analysis"