Torben Pedersen

"Afgiftsrabat" på bilafgifterne

I verdens mest skatteplagede land er der grund til at glæde sig over, når skattesystemet er indrettet til skatteborgernes fordel. Det vil være ikke så lidt af en tilsnigelse at påstå, at det skulle være tilfældet med de eksorbitant høje registreringsafgifter herhjemme, men der er dog en lille deltalje i bilafgifterne, der er til skatteborgernes fordel

"Normalt" pålægges moms på en vares pris efter afgifter, så der betales moms af afgifterne, men det forholder sig modsat for bilafgifterne, hvor momsen pålægges bilens pris, og registreringsafgiften beregnes af den momsede bils pris.

Normalt er faktorernes orden ligegyldig, men det gælder ikke, når der er forskellige satser, og fordi registreringsafgiften pålægges efter moms og ikke før, så resulterer det i en mindre "afgiftsrabat" for biler med en pris inkl. moms på over 80.500 kr. (svarende til salgspris på 165.025 kr.), der stiger gradvist til 15.094 kr. for biler med en pris inkl. moms på over 100.500 (svarende til salgspris på 221.500 kr.).
0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger

Torben Pedersen

Cand polit. et exam art, Ph.D. fra Københavns Universitet. Har studeret økonomi i et år på Harvard University og på University of Chicago. Redaktør af Libertas. Blogger om økonomi og liberalisme, om frihed og velstand.