Giv mig et fast punkt og jeg skal flytte hele verdenen

"Giv mig et fast punkt og jeg skal flytte hele verdenen"
skulle Arkimedes have sagt for mange år siden. Udsagnet giver god mening i en fysisk sammenhæng, ogi samfundsvidenskab og almindeligt liv har det også gyldighed.


I en lang periode af mit lange liv har WordPerfect været enerådende som tekstbehandlingsprogram, Nokia inden for mobiltelefoner og alle ved hvordan det ser ud i dag. De groveste monopoler kan altså rokkes.

Også politisk gælder det. Fx var det vildt forbavsende for et dansk barn af halvtreds-, tresserne at se Berlinmuren falde

MEN: Der findes faste, urokkelige punkter i denne verden - ja faktisk står der to i hvert et øvelseslokale på vores gamle kommunehospital. Så politter uddannes i en tro på, at de kan med deres uddannelse kan forandre hele verden.

Disse fredede søjler slipper vi aldrig af med, hvis ingen
gør noget. Man kan lægge motorveje gennem fredede arealer, men to hule metalsøjler må ikke fjernes. For mig at se er det helt OK at bevare søjlerne i et eller to "museumslokaler", men vi behøver da ikke omdanne samtlige lokaler til museumslokaler.

Underviserne og studenterne klager samstemmende ved hver en lejlighed over søjlerne, men åbenbart ikke højt nok. Er der nogen blandt Jer mange studerende, der via kontakter til Kulturarvsstyrelsen, Universitetsledelsen, ministerierne etc. kan presse lidt fornuft ind i beslutningerne?

God sommer!

Anders




Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk